Sanayicilerden "Üretim Reformu Paketi"ne destek

Sanayicilerden "Üretim Reformu Paketi"ne destek

OSİAD Başkanı Kurt:- "Yatırımcıların, sanayiye dönüş yapmasında bu paketin olumlu etkileri olacağına inanıyoruz. Hükümetin, sanayiyi teşvik anlamına gelen reform paketini öncelikli düzenlemeler arasında ele alması da ayrıca olumlu"

ANKARA (AA) - OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Ahmet Kurt, Üretim Reformu Paketi'nin sanayicileri güçlendirecek düzenlemeler içerdiğini belirterek, "Yatırımcıların, sanayiye dönüş yapmasında bu paketin olumlu etkileri olacağına inanıyoruz. Hükümetin, sanayiyi teşvik anlamına gelen reform paketini öncelikli düzenlemeler arasında ele alması da ayrıca olumlu.” ifadesini kullandı.

Kurt, yazılı açıklamasında, TBMM'ye sunulacak Üretim Reform Paketi Kanun Taslağının sanayide yatırımları ve üretimi artırmaya yönelik pek çok olumlu tedbir içerdiğini bildirdi.

Söz konusu pakete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurt, şunları kaydetti:

"Paketin yürürlüğe girmesiyle sanayi işletmelerinden alınan elektrikteki TRT payının kaldırılması enerji maliyetlerini düşürecek. Kent içindeki sanayi sitelerinin taşınması planlı sanayileşmeyi teşvik edecek. OSB'lerde sanayi parsellerine limit getirilmesi de rantçı eğilimlere set çekecek ve OSB'lerce katılımcıya yapılan arsa satışından elde edilen hasılatın yüzde 1'i oranında KOSGEB’e yapılan ödemeye son verilecek olması da olumlu bir gelişme olacak."

Kurt, paketin vergi muafiyetleri, yurt dışında OSB kurma imkanı, sanayi işletmelerinin hafta sonu ruhsatı almadan çalışabilmesi gibi pek çok düzenlemeyi de içerdiğine işaret etti.

Son yıllarda yatırımcıların sanayiden uzaklaşarak inşaat sektörüne odaklandığına dikkati çeken Kurt, "Bu paketin eksiği olabilir ancak özünde sanayiyi teşvik ettiği için bizler açısından kıymet taşımaktadır. Yatırımcıların, sanayiye dönüş yapmasında bu paketin olumlu etkileri olacağına inanıyoruz. Hükümetin, sanayiyi teşvik anlamına gelen reform paketini öncelikli düzenlemeler arasında ele alması da ayrıca olumlu." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler