Sanayi ve üretime destek tasarısı Genel Kurulda

Sanayi ve üretime destek tasarısı Genel Kurulda

CHP Grup Başkanvekili Özel:- "19 Mayıs 1919'da başlattığımız demokrasi yürüyüşüne yarından itibaren kararlı adımlarla devam ettiğimizi hepiniz göreceksiniz. Bir adalet yürüyüşü başlatıyoruz"- AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:- "Hukukun siyasallaştırılm

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "19 Mayıs 1919'da başlattığımız demokrasi yürüyüşüne yarından itibaren kararlı adımlarla devam ettiğimizi hepiniz göreceksiniz. Bir adalet yürüyüşü başlatıyoruz." dedi.

CHP milletvekilleri, parti genel merkezlerindeki toplantının ardından yeniden TBMM Genel Kurulu çalışmalarına katıldı.

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının ikinci bölümünde yer alan maddelerinin görüşmesinde partisinin verdiği önerge hakkında söz alan Özel, ana muhalefet partisinin yapacağı azami katkı niyetiyle yerine oturduğunu ve 10 milletvekilinin ise hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun duruşmasına gittiğini söyledi.

- "Bir adalet yürüyüşü başlatıyoruz"

Berberoğlu'nun temyiz süreci beklenmeksizin tutuklanarak cezaevine konulduğunu belirten Özel, şöyle devam etti:

"O karardan sonra bu parlamentonun kuruluşunda yer almış, demokrasi mücadelelerin her yerinde olmuş ve her darbede zarar görmüş, 15 Temmuz akşamı ilk refleksi vermiş Cumhuriyet Halk Partisi Grubu, bu ayıpla iktidar partisini baş başa bırakıp genel merkezine gitti. Aldığımız kararı aslında ilk sizlerle paylaşmak isterdik ama inanılmaz bir iletişim çağındayız. 19 Mayıs 1919'da başlattığımız demokrasi yürüyüşüne yarından itibaren kararlı adımlarla devam ettiğimizi hepiniz göreceksiniz. Bir adalet yürüyüşü başlatıyoruz.

Genel Başkanımız, yarın Güven Park'tan bir adım eksiltmeden, bir adım araçla gitmeden, geriye dönmeden belki 20-25 gün, bir ay vekilimizin tutulduğu Maltepe Cezaevi'ne doğru yürüyecek. Onunla birlikte milletvekillerimiz yürüyecek. Bu grup, burada olması gerektiği kadar kişi ile temsil edilecek. Muhalefet görevini sürdürecek. O demokrasi yürüyüşü nöbetleşe olarak bizim açımızdan ama lideri açısından bir adım aksatılmadan, adalet arayan herkese ve milletvekilimize adalet tecelli edene kadar sürdürülecek."

Sataşmadan söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu, demokrasinin kuralları dahilinde her türlü gösteriyi yapmanın ve her türlü hak arayışını gerçekleştirmenin meşru olduğunu, bunları saygıyla karşıladıklarını söyledi.

Muhalefetin varlığının aynı zamanda demokrasinin temel karinelerinden birisi olduğunu dile getiren Bostancı, kendilerinin her zaman ifade ettikleri hususun eleştiri ile hakaret arasındaki fark olduğunu kaydetti.

Bostancı, "Sayın Özel'in kendisi mahkeme değil. Biz de mahkeme değiliz. Burası bir siyaset kurumu. Kurumlar kendi işlerini yapacaklar. Bunun doğruluğuna, yanlışlığına ilişkin görüşler beyan edebiliriz ama hukukun siyasallaştırılmasından söz edip, sonra da hukuku siyasileştirecek illiyet bağları anlamına gelebilecek tarzdaki değerlendirmeleri doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler