Sanayi ve üretime destek tasarısı Genel Kurulda

Sanayi ve üretime destek tasarısı Genel Kurulda

Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Özlü:"Verimli tarım arazilerinin, meraların sanayiye açılmasına başından beri karşıyım"

TBMM (AA) - Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü, verimli tarım arazilerinin, meraların sanayiye açılmasına başından beri karşı olduğunu söyledi.

Özlü, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın tümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Özlü, işyeri güvenliği uzmanı ve işyeri hekimliği ile ilgili düzenlemenin, uygulamadan kaynaklanan birtakım sıkıntılar olduğu için 2020 yılına ertelendiğini belirtti.

Bir milletvekilinin "akademisyen milletvekillerine çifte maaş" düzenlemesinin geri çekilip çekilmeyeceği sorusuna Özlü, "Meclisin taktiridir." karşılığını verdi.

Özlü, zeytinyağı sanayisiyle ilgili Bakanlık bünyesinde bir çalışma grubu kuracaklarını bildirdi.

İhtiyaçtan kaynaklanan durumlar söz konusuysa, birbirinden farklı kanunların bir paket halinde gelmesinde bir beis olmadığını ifade eden Özlü, "Önemli olan, kanunların Mecliste yeterince tartışılıp tartışılmadığıdır, görüşülüp görüşülmediğidir. Bir kanunun temel kanun olması veya torba yasa olması içeriğiyle ilgili bir halel getirmez." dedi.

Bedelli askerlikle ilgili Başbakan Binali Yıldırım ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamaları arasında bir çelişki olmadığını vurgulayan Özlü, "Bakanlar Kurulu gündemine böyle bir şey gelmedi. Sayın Kurtulmuş da Bakanlar Kurulu gündemine gelmediğini açıkladı." diye konuştu.

Meralarla ilgili bir kurul bulunduğunu ve bunun 1998 yılında kurulduğunu anımsatan Faruk Özlü, şunları kaydetti:

"Bu kurulda 8 üye var. Valinin başkanlığında ve merayla ilgili kişilerden oluşan bir kurul. Türkiye değişiyor, büyüyor. Değişen ve büyüyen Türkiye'nin ihtiyaçları da değişiyor. Verimli tarım arazilerinin, meraların sanayi alanlarına açılmasına başından beri karşıyım. Meraları koruyoruz, meraları niye katledelim, niye bozalım, kötülük yapalım? Biz de biliyoruz ki gıda, gıda sanayisi ve tarım stratejik bir alan ve bizim buna ihtiyacımız var. Şimdi, bir kurul bununla ilgili karar vermeyecekse kim karar verecek? Birinin bir karar vermesi lazım. Kurulan bir mekanizma var ve bu mekanizma çalışıyor. Şimdi, bu çalışan mekanizmaların aldığı yanlış kararlar varsa bunları tartışalım. Sistem yanlış diyorsanız, o zaman önerinizi getirin, söyleyin, başka bir sistem yapalım."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :