Samsun'da rekor kırıldı! Tek vaka olmayan bölge açıklandı

Samsun'da rekor kırıldı! Tek vaka olmayan bölge açıklandı

Koronavirüs vaka sayılarına göre şu anda vaka rekortmeni olan Samsun'da koronanın olmadığı ve düşük riskli sayılabilecek tek yerin mezarlıklar olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı rakamlara göre Samsun 100 binde 508,97 vaka sayısı ile Türkiye’de ilk sırada.

Nüfusa oranla en çok vaka sayısına sahip olan Samsun'da İngiltere mutasyonu hızla yayılıyor. “Hayat Eve Sığar (HES)" uygulaması koronavirüs yoğunluk haritasına bakıldığında neredeyse yeşil bölge kalmadı. Şehirdeki sayılı yeşil alanların ise mezarlıklar olması dikkat çekiyor.

Koronavirüs yoğunluk haritasına 9 Mart tarihinde bakıldığında bazı noktalarda yeşil olan görmek mümkündü. Aradan geçen 17 günün ardından Samsun'da yeşil alan kalmadı. Haritaya göre Samsun'da korona virüs olmayan bir yerde gezmek isteyenlerin gidebileceği tek yer mezarlıklar. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.