“Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni” hazırlığı

“Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni” hazırlığı

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği, 23 Ekim Pazartesi günü "Samsun'dan Cumhuriyet'e" sloganıyla "Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni" düzenleyecek.

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği, 23 Ekim Pazartesi günü "Samsun'dan Cumhuriyet'e" sloganıyla "Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni" düzenleyecek.

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Eker ve yönetimi, 23 Ekim Pazartesi günü yapacakları "Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni" ile ilgili bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Metin Eker, "Dernek olarak hem ulusal hem de yerel kapsamlı olmak üzere "Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni" düzenlemek için çalışmaktayız. 23 Ekim Pazartesi günü Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenleyeceğimiz ödül töreninde Samsun müştereğini kullanarak bu şehirde doğmuş, yaşamış, yaşayan, üreten ve paylaşan ulusal ve yerel kültür sanat insanlarımızı bir kez daha onurlandırmak amacındayız. Samsun mensubiyeti ve temsiliyetinin toplumda en çok tesir oluşturduğu alan olan kültür ve sanatta hem yerel hem ulusal hem de uluslararası anlamda başarı sahibi olan vatandaşlarımızın mevcudiyetinden aldığımız güç bizi ayrıca mutlu etmektedir" dedi.

Samsunlulardan bu özel günde yanlarında olmalarını isteyen Eker, "Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği ve diğer iştirakler ile Cumhuriyetimizin 100. yılı için planladığımız tören yerel, ulusal ve uluslararası başarılar ile şehrimizin tanıtımına katkı sunanlar ile kıymetli uygulamaları da ödüllendirerek, yeni çalışmalar ve projelere dönük motivasyonu hatırlatmak niyetindeyiz. Ulusal ve yerel ödüller ile onur ödülleri sınıflamasıyla sanatın ve kültürün tesirine, gücüne bir kez daha şahitlik etmek için tüm Samsunlulardan ayrıca destek bekliyoruz. Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni'nin öncesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve derneğimiz üyelerinin katılım göstereceği bir plastik sanatlar karma sergisi düzenlenecektir. Cumhuriyetimizin 100. yılı temalı sergi sanat merkezi fuayesinde gerçekleştirilecektir. Samsun Kültür Yolu Festival Projesi için de hazırlıklarda bulunan ve şehrimizin yönetsel organlarıyla paylaşan derneğimiz, bu eksikliği bir nebze olsun ödül törenimizle azaltmak amacındadır. Tören sayesinde Samsun'un potansiyelleri, projelere ya da etkinliklere taşıma yeteneği bir kez daha gündeme getirilmiş olacaktır. Bu şehri sahiplerin şehri olmaktan çıkarıp şehrin sahibi olmaya devam edeceğiz. Müştereğimiz olan Samsun ve Samsunluluk ruhu ve şuuru etkinliklerimizin muharrik unsuru olmuştur" diye konuştu.

Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

“Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni” hazırlığı

“Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni” hazırlığı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.