Şam'dan çıkmaya zorlanan Suriyelilere Kızılay'dan yardım

Şam'dan çıkmaya zorlanan Suriyelilere Kızılay'dan yardım

Türk Kızılayı, rejim güçleri tarafından Şam'dan çıkmaya zorlanan bin 500 Suriyeli'ye yardım eli uzattı- Kızılay Genel Başkanı Kınık:- "Kızılay, Türkiye'deki yaklaşık 3 milyon mültecinin hayatını kolaylaştırmaya devam ederken bir taraftan da Suriye'nin içe

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı, rejim güçleri tarafından Şam’dan çıkmaya zorlanan bin 500 Suriyeli'ye yardım eli uzattı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar Suriye'ye yönelik 2 milyar TL'yi aşan insanı yardım gerçekleştiren Türk Kızılayı, iç savaş nedeniyle yerlerinden edilmiş insanlara yardımlarını hız kesmeden sürdürüyor.

Son olarak Şam'ın Barze bölgesini terk etmeye zorlanan Suriyelilere de yardım elini uzatan Türk Kızılayı ekipleri, Barze'den çıkan çoğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan yaklaşık bin 500 Suriyeliyi Hama'nın Telatilmadik bölgesinde karşıladı.

Ekipler, Suriyelilere gıda kolisi, konserve, süt, çocuk bezi ve su dağıttı.

- İhtiyaç sahiplerine yardımlar sürüyor

Kızılay'ın Suriye'nin kuzeyindeki ihtiyaç sahipleri için yürüttüğü yardım çalışmaları da sürüyor.

Atma ilçesinde bulunan kamplardaki okullarda öğrencilere süt ve bisküvi ulaştıran Kızılay, Sarmada'da bulunan yetimhaneye de süt, bisküvi, su ve meyve suyu yardımında bulundu.

Kızılay, Harem ve Derkuş'ta bulunan Hazreti Ayşe kamplarında gıda kolisi, bisküvi ve süt dağıtımını da periyodik olarak gerçekleştiriyor.

Türk Kızılayı ayrıca Kah bölgesindeki Umut Özürlü Çocuklar Okulunda süt, su, bebek bezi, bisküvi ve meyve suyu, İdlib'deki Özürlü Çocuklar Evinde de süt, su, bebek bezi, bisküvi ve meyve suyu dağıttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Suriye içerisinde yerlerinden edilmiş insanların hayatını kolaylaştırmaya devam edeceklerini belirterek, "Kızılay, Türkiye'deki yaklaşık 3 milyon mültecinin hayatını kolaylaştırmaya devam ederken bir taraftan da Suriye'nin içerisinde yerlerinden edilmiş 7 milyon insanın da hayata tutunması için elinden geleni yapıyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler