Salgında korkutan süreç sürüyor ama dinleyen yok! 25 Ağustos tarihli tabloyu Bakan Koca açıkladı

Salgında korkutan süreç sürüyor ama dinleyen yok! 25 Ağustos tarihli tabloyu Bakan Koca açıkladı

Küresel salgında varyantla mücadele veren Türkiye'de aşılama son sürat sürüyor. Mücadele gücünü ise vatandaşın kendi hareketleri kırıyor. Bakan Koca son tabloyu paylaştı.

Koronavirüs salgınında işler pek de iyi gitmiyor. Salgına verilen kurban sayısı her gün 200 ve üzerinde seyrediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 25 Ağustos tarihli tabloyu paylaştı. Bakan Koca paylaşımında "Bir ayda yaklaşık 5 milyon test yapıldı. Çok büyük bir sayı! Bugün 217 can kaybımızın sebebi önleyemediğimiz bulaşmalar. Salgını başımızdan savdık anlayışı. Ertelenen aşı. Bunların bedelini eğer biz ödemiyorsak, ödeyenler var!" cümlelerini kullandı.

Türkiye'de yapılan 296 bin 711 test sonucunda 19 bin 970 vaka ortaya çıktı. Vefat sayısı ise 217 olarak kayıtlara geçti.

Bir günde ortaya çıkan vaka sayısı ise iyileşen sayısını solladı. Tek günde 16 bin 651 kişi sağlığına kavuştu.

KONYA YÜZDE 70'İ AŞTI

Konya'da uyarılar işe yaradı ve aşılanan kişi sayısı son hafta itibariyle artışını sürdürdü. Konya aşılamada yüzde 70'i yakaladı.

e9pkbjkxeaqoopg.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.