"Saklı cennet" Gölalan Şelaleleri ziyaretçilerini bekliyor

"Saklı cennet" Gölalan Şelaleleri ziyaretçilerini bekliyor

Samsun'un Canik ilçesine bağlı Gölalan köyü yakınlarında yer alan ve köyle aynı isme sahip 12 takımdan oluşan şelale, doğa tutkunlarını bekliyor- İlçeye 18 kilometre uzaklıktaki köy merkezinden yaklaşık 20 dakikalık yürüyüşle ulaşılabilen şelaleler, ziyar

SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun'un Canik ilçesine bağlı Gölalan köyü yakınlarında yer alan ve köyle aynı isme sahip şelale, doğa tutkunlarını bekliyor.

İlçeye 18 kilometre uzaklıktaki köy merkezinden yaklaşık 20 dakikalık yürüyüşle ulaşılabilen şelaleler, ziyaretçilerine görsel şölenin yanı sıra doğa yürüyüşü, dağcılık, piknik ve foto safari gibi pek çok imkan sunuyor.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada Canik ilçesinde yer alan Gölalan Şelaleleri'nin yaklaşık 6 yıl önce foto safarisi yapan fotoğrafçılar tarafından bulunduğunu söyledi.

Şelalelerin ziyaretçilerine adeta "saklı cennet" hissi uyandırdığına dikkati çeken Genç, "Yemyeşil doğa arasında şehir merkezine yaklaşık 30 dakika uzaklıktaki şelale, 12 takım şelaleden oluşuyor. Yaklaşık 6 yıl önce fotoğraf tutkunları tarafından keşfedilen şelaleler, ziyaretçilerine görsel şölenin yanı sıra doğa yürüyüşü, dağcılık, piknik ve foto safari gibi pek çok imkan sunuyor." dedi.

Gölalan Şelaleleri'nin en büyüğünün yaklaşık 20 metre yükseklikten döküldüğünü bildiren Genç, şelalelerin doğa severlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geldiğini kaydetti.

Şelaleler kadar çevresinde yer alan orman ve bitki örtüsünün de ayrı bir güzellik sunduğunu vurgulayan Genç, "Gölalan Şelaleleri'nin çevresini düzenlemeler yaparak gelecek yıl turizme kazandıracağız ve vatandaşlarımıza güzel bir mekan oluşturacağız." ifadesini kullandı.

- "Eşsiz doğayı görmeye geldik"

Şelalelerin yer aldığı bölgeye ailesiyle piknik yapmaya giden 60 yaşındaki İhsan Yılmaz ise şehirdeki sıcak havadan bunaldıkları için torunlarını alarak Gölalan Şelaleleri'ne geldiklerini anlatarak, "Burada güzel bir doğa var. Biz de doğanın güzelliğini görmek ve sıcak havadan kaçmak için buraya geldik. Tüm Samsunluları bu güzel doğayı görmeye davet ediyorum." diye konuştu.

Çocuklarıyla hem gezmek hem de serinlemek için şelaleleri görmeye geldiklerini dile getiren Fikri Aslan da ilk kez gördükleri şelaleleri çok beğendiklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :