Sahil Güvenlik Komutanlığının faaliyetleri

Sahil Güvenlik Komutanlığının faaliyetleri

Ege'de sahil güvenlik unsurlarınca bir haftada 648 göçmen yakalandı, organizatör olduğu iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı

ANKARA (AA) - Ege Denizi'nde sahil güvenlik unsurlarınca bir haftada 648 göçmen yakalandı, organizatörlük yaptıkları belirtilen 2 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığının, Akdeniz ve Ege Denizi'nde kaçak geçişlerin önlenmesine yönelik çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca, 4-11 Ağustos'ta İzmir, Kuzey Ege ve Güney Ege grup komutanlıklarının sorumluluk sahalarında meydana gelen 18 olayda 648 göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Ayrıca sahil güvenlik ekiplerince Ayvalık, Kuşadası ve Manavgat'ta 3 göç olayında karada tespit edilen 161 göçmen ve 4 göçmen kaçakçısının jandarma ekiplerince yakalanması sağlandı.

Bu faaliyetleri yerine getirmek amacıyla bir arama kurtarma gemisi, 34 sahil güvenlik botu, 6 SAGET, 2 DEGAK Timi, 11 kontrol bot 2 bin 373 saat seyir yaptı, 12 helikopter ve 7 uçak sortisiyle 57 saat uçuş gerçekleştirildi.

Faaliyetlerde 4 MORAD Timi tarafından 222 saat görev yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :