Sağlık Bakanı Koca'dan depremde son durum ve kimliği belirlenemeyen çocuklar açıklaması!

Sağlık Bakanı Koca'dan depremde son durum ve kimliği belirlenemeyen çocuklar açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremlerde 20 bin 213 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 52 kişinin yaralandığını bildirdi. Koca, "Kimliği belirlenemeyen çocuklarımız Aile ve Sosyal Hizmetler gözetimindedir" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde 20 bin 213 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 52 kişinin yaralandığını bildirdi.

"Toplam 77 sahra hastanesi birimi söz konusu ve her geçen gün sayısını artırıyoruz" diyen Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"Enkaz altından kurtarılan 20 bin vatandaşımızın, acil müdahalenin ardından hava, kara ambulansları ve deniz araçlarıyla bölge dışı illere transferi sağlandı. Kimliğini bilmediğimiz hastaların dijital fotoğraflarını eşleştirme için özel yazılıma yüklüyoruz. Önemli kısmının kimlik bilgilerine ulaşacağımızı umuyorum."

Sağlık Bakanı Koca deprem bölgesindeki çocuklarla ilgili olarak ise, "Kimliği belirlenemeyen çocuklarımız Aile ve Sosyal Hizmetler gözetimindedir" dedi.

"Hatay Eğitim Araştırma Hastanesinde kapsamlı sahra hastanesi ile hizmet veriyor" açıklamasında bulunan Sağlık Bakanı Koca, depremden etkilenen bölgelerde mobil eczanelerin devreye gireceğini duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.