Sağlık Bakanı Koca Konya Günleri'ndeki konuşmasını hatırlattı! 'Yanıldıklarını anlayacaklar'

Sağlık Bakanı Koca Konya Günleri'ndeki konuşmasını hatırlattı! 'Yanıldıklarını anlayacaklar'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9 Haziranda Ankara'da katıldığı Konya Günlerinde yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Özlük hakları, emeklilik konusunda sevindirici netlik olmadığını düşünenler yanıldıklarını yakında anlayacaklar" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Özlük hakları, emeklilik konusunda sevindirici netlik olmadığını düşünenler yanıldıklarını yakında anlayacaklar" ifadelerini kullandı.

Koca paylaşımında 9 Haziranda Ankara'da katıldığı Konya Günlerinde yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Özlük hakları, emeklilik konusunda sevindirici netlik olmadığını düşünenler yanıldıklarını yakında anlayacaklar. Malpraktis davaları için çıkarılan yasa, yönetmeliklerle birlikte, umulmayan sonuçlar doğuracak. Her konuda sonuç, şu an görüneni aşacak" ifadelerini yer verdi.

"MESLEĞİMİZİN SAYGINLIĞINI KAYBETMEMELİYİZ"

Bakan Koca Ankara Millet Bahçesi'ndeki Konya Günleri'nde yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

Ben pandemi döneminde Konyamıza az uğramak zorunda kaldım. Allah izin verirse haftaya Cuma günü inşallah Konyamıza sabahtan gelmek istiyorum. Özellikte sağlıkta Konya’da başta Şehir Hastanesi olmak üzere ve Konya’nın sağlık üssü olmasını sağlayacak, hiçbir ilçesine hastanesi kalmamacasına ciddi sağlık hizmetlerini Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptık. Ama son dönemde bildiğiniz gibi sağlık çalışanlarımız ve hekimlerimizin motivasyonlarında bir düşüklük olduğunu görüyoruz.

Yönetmelik Meclis’te dün komisyonda geçti, yarın inşallah Plan Bütçe Komisyonundan geçmiş olacak, Meclisin iradesiyle Salı günü TBMM genel kurulundan geçmiş olacak. Arkadaşlarımıza özellikle şunu ifade etmek istiyorum, mesleğimizin saygınlığını özellikle pandemide kazandığımız saygınlığı kaybetmemeliyiz ve buna fırsat vermemeliyiz. Cumhurbaşkanımızın müjdelediği sağlıkta şiddet ve malpraktis yasası bildiğiniz gibi geçti. Malpraktis dünyada benzeri olmayan şekilde kökten çözüldü. Kasıt olmadıkça asla rücu olmayacak. Bazı arkadaşlarımız yetersiz görüyorsa da yönetmeliğin çıkması ve devamındaki uygulamalarla bunu daha net görmüş olacaklar.

EMEKLİLİK VE ÖZLÜK HAKLARINDA ÇOK ÖNEMLİ KAZANIMLAR

Emeklilikle ilgili çok önemli bir gelişme kaydedildi. Bunun da Salı günü genel kurulda geçmesiyle, özellikle hekimler boyutuyla çok önemli bir kazanım elde ediliyor. Özlük haklarıyla ilgili arkadaşlarımız netlik olmadığını, herhangi bir artı değerin görülmediğini ısrarla vurguluyorlar. Ben de ısrarla daha detaylı açıklamada bulunmak istemiyorum. Çünkü hekim arkadaşlarımız ve sağlık çalışanlarımızın hastaya hizmet odaklı hareket edebildiklerine inanıyorum. Devletimiz üzerine düşeni yaptı, yapıyor, yapacak bundan emin olsunlar. Önümüzdeki dönemde yönetmeliğin devreye girmesiyle özellikle 1 Temmuz itibariyle başlayacağı için, Ağustos döneminde bunu sadece hekim ve sağlık çalışanı arkadaşlarımızın bilebileceği şekilde ve motive olabildikleri bir değişiklik olduğundan emin olsunlar. Önümüzdeki dönemin daha iyi olduğunu ve iyi olacağını, mesleğimizin saygınlığını korumak için aşırı gayret içinde olmamızın gerekliliğinin altını çiziyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.