Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya linç girişimi! Kimliği belirsiz şahıslar yine devrede

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya linç girişimi! Kimliği belirsiz şahıslar yine devrede

Koronavirüs salgınında sürecin yönetilmesinde önemli işlere imza atan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya linç girişimi. Dünyada takdir toplayan sistemin başındaki Fahrettin Koca’ya karşı kampanya başlatıldı.

Türkiye’de koronavirüs salgınının başladığı 10 Mart tarihinden bu yana özellikle hastalığın tedavisinde izlenen cesur yöntemler ve salgın öncesinde alınan verilerin toplanarak hastalığa karşı tedbirlerin sistematik toplanması alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya itibarsızlaştırma çalışması başlatıldı.

Sağlık çalışanlarının tümüne üst düzey hakların verilerek sistemin hem ayakta durması hem de çalışanların moral motivasyonunun sağlanmasında önemli katkıları olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsün bulaştığı personel sayısını söylerken döktüğü gözyaşlarıyla uzun süre konuşulmuştu.
Bakan Koca’nın personelini sahiplenme ve salgının kontrol edilmesi sürecinde yorgun görüntüleri ise hafızalarda tazeliğini koruyor.

Bu durumlara rağmen bölücülük yapmak isteyen bazı Twitter kullanıcıları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın attığı twit üzerinden Bakan Koca’nın kurduğu sistemi çökertme girişiminde aynı zamanda Bakan Koca’ya linç girişiminde bulunuyorlar.

Bakan Koca kendine ait sosyal medya hesabından “Salgın boyunca, ülke olarak bazı başarılarımız anlatıldığında, kimileri bu başarılara “Türkün Türk’e karşı Türk propagandası!” dedi. Birazdan İngiliz’in İngiliz’e Türkiye propagandasını izleyeceksiniz. Hekimlerimizle, sağlık sistemimizle gurur duyalım.” Twitini attı. Bunun ardından kimliği belirsiz şahıslar Fahrettin Koca’ya akla hayale gelmeyen suçlamalar yaparak sisteme kastetmek istedi.

Bakan Koca’nın doktor kimliği üzerinden linç kampanyası yürüten bazı kullanıcıların aynı twitleri atması ise Koca’ya ve sisteme kurulan kumpasın en büyük kanıtı olarak kendini gösterdi.

Laborant olduğunu iddia eden bazı kullanıcılar Bakan Koca'nın kendilerine de teşekkür etmemesi bahanesiyle sosyal medya platformu Twitter üzerinden #bakankocaözürdile etiketiyle linç kampanyası başlattılar. Bazı kullanıcıların ise Bakan Koca'yı istifaya davet etmesi ise dikkat çekti.

Etiketler :