Sağlık Bakanı Akdağ Ordu'da

Sağlık Bakanı Akdağ Ordu'da

Akdağ:- "Bu anayasa oylaması AK Parti'nin anayasa oylaması değildir. Bu anayasa oylaması MHP'nin anayasa oylaması değildir. Bu oylama milletin geleceği için yapılıyor"- "Biz güçlü bir Türkiye istiyoruz. Biz bütün vesayetlerden, milletin üstündeki bütün gü

ORDU (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bu anayasa oylaması AK Parti'nin anayasa oylaması değildir. Bu anayasa oylaması MHP'nin anayasa oylaması değildir. Bu oylama milletin geleceği için yapılıyor. Biz güçlü bir Türkiye istiyoruz. Biz bütün vesayetlerden, milletin üstündeki bütün güç odaklarından ilelebet kurtulmak için sandığa gideceğiz." dedi.

Bakan Akdağ, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu'nun Ünye ilçesi meydanında, parti otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti. Akdağ, Ünyelilerin bütün seçimlerde ve bütün referandumlarda büyük feraset gösterdiğini belirtti.

Ünye'ye gelirken Fatsa Devlet Hastanesi ile Ünye Devlet Hastanesine iftiharla baktığına işaret eden Akdağ, "Biliyorum ki bütün bunlar sizin eserinizdir. Bütün bunlar sizin demokrasi ferasetinin ve bizim arkamızda durmanızın eseridir. Biz Allah'ın izniyle bugüne kadar bu gücü hep sizden aldık. Biz birileri gibi vesayet odaklarından, sermayeden, medyadan, birileri gibi bürokratik vesayetten ve askeri darbelerden gücümüzü almadık. Biz gücümüzü Ünyelilerden, Ordululardan aldık, biz gücümüzü 80 milyon Türk milletinden aldık." ifadesini kullandı.

Akdağ, bazı bakanların Almanya'daki programlarının iptal edilmesini anımsatarak, "Almanya'da toplantı yapacak olan değerli bakanlarımızın önünü Almanya'da kesenler, Hollanda'da kesenler, PKK terörüne kucak açtıkları halde bizim bakanlarımızın ve orada yaşayan vatandaşlarımızın bu en tabii demokratik hakkını gasp edenler, engelleyenler 16 Nisan'da Ünyelilerin sandıkları evet oylarıyla doldurmalarına mani olabilecek mi? Elbette olamayacaklar." diye konuştu.

Bakan Akdağ, 16 Nisan'a kısa bir süre kaldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Kendisine şükranlarımı ifade ediyorum. Sayın Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile birlikte mükemmel bir diyalog gerçekleştirdiler. Sandık MHP ve AK Parti'nin uzlaşmasıyla ortaya konan anayasa değişlik paketiyle sizin huzurunuza geldi. Şimdi 1950'de Demokrat Parti kurulduğunda olduğu gibi, tıpkı AK Parti kurulduğundan olduğu gibi ve yine tıpkı 2007 ve 2010'daki referandumlarda olduğu gibi bir kere daha söz milletin, karar milletin olacak."

Gençlerle gurur duyduğunu vurgulayan Akdağ, şu görüşlere yer verdi:

"Bu anayasa değişikliği paketinde 18 ile 25 yaş arasındaki gençlerimizin seçilme hakkını da getiriyoruz. Buna karşı çıkanlar oldu. Birileri dedi ki bu yaşta genç seçilir mi? Peki kardeşim, bu gençlerin eline silah verip vatanını, milletini, devletini korumak için savaşa gönderiyor muyuz? Evet. Bu gençler bu vatan toprağının bekçileri olarak gerektiğinde o tertemiz canlarını feda edip bizi PKK'ya, DAEŞ'e karşı koruyanlar değil mi? Bu gençler şehit olmaya giderken oluyor da gazi olmaya giderken oluyor da seçilmeye giderken niye olmayacakmış? Hem de bal gibi olacak. Helal olsun. Gelecek elbette bizim gençlerimizin sırtında yükselecektir. Bu anayasa oylaması AK Parti'nin anayasa oylaması değildir. Bu anayasa oylaması MHP'nin anayasa oylaması değildir. Bu oylama milletin geleceği için yapılıyor."

Bakan Akdağ, güçlü bir Türkiye istediklerini vurgulayarak, bütün vesayetlerden, milletin üstündeki bütün güç odaklarından ilelebet kurtulmak için sandığa gideceklerini dile getirdi.

- "AK Parti olarak size ne kadar hizmet ettiysek azdır"

"Dara düştükçe güçlerini milletin üstünde kullandılar" ifadesini kullanan Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama 15 Temmuz'da hain FETÖ terör örgütüne karşı gencecik bedenlerini siper eden kardeşlerimiz, şehitlerimiz, meydanları dolduran sizler, 'bu ülkede her türlü darbeye, her türlü diktatörlüğe, her türlü ahlaksızlığa karşı duracağız, bizi çiğnemeden geçemezsiniz' demediniz mi? Dedik. Allah hepinizden razı olsun. İşte onun içindir ki biz AK Parti olarak size ne kadar hizmet ettiysek azdır. Siz daha fazlasına layıksınız. Ünye'ye mükemmel bir hastane yapmak icap ediyordu, yaptık mı, yaptık. Şu Karadeniz otoyolu AK Parti gelmeden önce kaç sene öylece kalmıştı. Recep Tayyip Erdoğan geldi, Karadeniz otoyolu bütün Karadenizlilerin hizmetine sunuldu. Şimdi sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın en mükemmel bölge hastanelerinden birisi, 800 yataklı şehir hastanesi Ordu'muza Allah'ın izniyle en yakın zaman inşa edilecek."

- "Türkiye'de yürütmeyle yasamayı bir birinden ayırmış olacağız"

Bakan Akdağ, böyle bir Türkiye'ye yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin lazım olduğunun altını çizerek, böyle bir Türkiye'de, çok daha güçlü şekilde, koşar adım devam etmeleri gerektiğini bildirdi.

Ordu'nun, balıkçılık yapılan illerin başında olduğuna işaret eden Akdağ, "Dolayısıyla bir gemide iki kaptan olur mu? Aynı dümenin başında iki kaptan dümeni çevirir mi? Koysan biri sağa çevirecek, bir sola çevirecek. Biz şimdi böyle bir sistem getiriyoruz. Şimdi biz güçlü bir kaptanla ona yardım eden kaptan yardımcılarının dümeni tutup, gemiyi yoluna devam ettireceği bir güçlü Türkiye için sandığa gideceğiz. Cumhurbaşkanını seçeceğiz 5 sene. İstikrar içinde hepimiz bileceğiz ki güçlü bir lider Türkiye'nin cumhurbaşkanlığını yapıyor. Öbür taraftan milletvekillerimizi yine seçeceğiz. Milletvekillerimiz Mecliste kanun yapacaklar, cumhurbaşkanı da yürütmeyi yapacak. İşte Türkiye'de yürütmeyle yasamayı bir birinden ayırmış olacağız." dedi.

- "Kuyruklu yalan atıyorlar"

Akdağ, bu işe karşı olduğunu söyleyenlerin yalan atmaktan da geri durmadığına dikkati çekerek, "Mesela diyorlar ki cumhurbaşkanı meclisi feshedecek. Hem de kuyruklu yalan atıyorlar. Eğer meclisle cumhurbaşkanı uzlaşamazsa, anlaşamazsa. Biz şimdi referandumda meclise ve cumhurbaşkanına anlaşın diye 'evet' diyeceğiz. Eğer anlaşamazlarsa isterse cumhurbaşkanı isterse meclis diyecek ki madem anlaşamıyoruz, milletin önünü tıkamayalım, milletin işini aksatmayalım. Ya ne yapalım. Haydi millete gidiyoruz. Nereye gideceğiz, sandıkları Ünye'ye kuracağız, Ordu'ya kuracağız ve Türkiye'ye kuracağız millet karar verecek. Eğer anlaşma olmazsa cumhurbaşkanı kendisiyle birlikte meclisi seçime götürebilir, eğer anlaşma olmazsa isterse meclis kendisiyle beraber cumhurbaşkanını yeniden seçime götürebilir. Biz buna razı değil miyiz, elbette razıyız." ifadesini kullandı.

- "Erdoğan'ın gücü milletinden, 80 milyon Türk milletinden geliyor"

"Sayın Kılıçdaroğlu milletin iradesinden korkuyor" diyen Akdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Nasıl korkmasın ki. Ben de onun yerinde olsaydım korkardım açık söyleyeyim. 1946'den beri yani 70 seneden beri bir kere bunlara geçit vermediniz. Ondan çekiniyorlar. Onların çekindikleri attıkları yalan gibi tek adamlık, diktatörlük değil. Çekindikleri sizlersiniz, çekindikleri Türk milletinin iradesi. Çekindikleri sizin gücünüzdür. Sıkıştıkları yerde orduyu üstümüze sürdüler. Sıkıştıkları yerde medyayı üstümüze sürdüler. Sermayeyi üstümüze sürdüler. Şunun farkında değiller. Neden bu millet Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasından devam ediyor. Onların sanıyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan'ın gücü cumhurbaşkanlığından geliyor ya da onlar sanıyor ki Recep Tayyip Erdoğan'ın gücü AK Parti'deki kurucu başkanlıktan geliyor. Öyle değil. Recep Tayyip Erdoğan'ın gücü bu gençlerden geliyor, Recep Tayyip Erdoğan'ın gücü milletinden, 80 milyon Türk milletinden geliyor. Bunlar bunun farkında değil. Asıl yanıldıkları yer bu."

Bakan Akdağ, konuşmasının ardından parti otobüsüyle ilçe turu atarak vatandaşları selamladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :