Sağlık Bakanı Akdağ Mersin'de

Sağlık Bakanı Akdağ Mersin'de

Akdağ: - "Ordu, içindeki hainleri, içindeki çetecileri temizlediği zaman asıl kuvvetli hale geliyor. Bütün dünyanın takdir ettiği, bir taraftan sivilleri koruyan bir taraftan DAEŞ'e ve PYD'ye göz açtırmayan, sınırlarımızı güvenlik altına alan Fırat Kalkan

MERSİN (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Ordu, içindeki hainleri, içindeki çetecileri temizlediği zaman asıl kuvvetli hale geliyor. Bütün dünyanın takdir ettiği, bir taraftan sivilleri koruyan bir taraftan DAEŞ'e ve PYD'ye göz açtırmayan, sınırlarımızı güvenlik altına alan Fırat Kalkanı'yla işte bugün ordumuz çok daha güçlü. Allah'a şükürler olsun çok daha kararlıyız." dedi.

Akdağ, AK Parti Mersin İl Başkanlığında partililere yaptığı konuşmada, Mersin milletvekili olan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın kentle ilgili projeleri yakından takip ettiğini bildirdi.

Mersin Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunduğunu anımsatan Akdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın rüya projesi olan, son derece önem verdiği şehir hastaneler zincirinin ilkini Allah nasip ederse önümüzdeki birkaç ay içerisinde, bu yıl içerisinde inşallah yetiştireceğiz, Mersin'de hizmete sokmuş olacağız." ifadesini kullandı.

Mersin'e yapılan sağlık yatırımlarını anlatan Akdağ, kendileri hizmetleri gerçekleştirirken bazılarının ise memlekete hıyanet ettiğine işaret etti.

Akdağ, FETÖ çetesi ve onun yandaşlarına dersini verdiği için Mersinlilere şükranlarını ileterek, milletin bayrağına ve vatanına sahip çıkması sayesinde zalim çetenin 20 saat içinde püskürtüldüğüne dikkati çekti.

Bu uğurda şehitler verildiğini anımsatan Akdağ, onlara ne kadar dua edilse, minnet duyguları ifade edilse bile haklarının ödenemeyeceğini söyledi.

Akdağ, FETÖ'ye "pabuç bırakılmadığını" belirterek, şöyle devam etti:

"Değil FETÖ'sü onun gibi feriştahı da gelse bu millet onlara yol vermeyecek. Bugün ordumuz çok daha güçlü. Birileri diyorlardı ki, "Bu kadar general, albay, subay ordudan uzaklaştırılıyor. Bu hainler hapse atılıyorlar cezalarını çekmeleri için nasıl olacak bu iş? Acaba ordu zayıflar mı? Ordu, içindeki hainleri, içindeki çetecileri temizlediği zaman asıl kuvvetli hale geliyor. Bütün dünyanın takdir ettiği, bir taraftan sivilleri koruyan bir taraftan DAEŞ'e ve PYD'ye göz açtırmayan, sınırlarımızı güvenlik altına alan Fırat Kalkanı'yla işte bugün ordumuz çok daha güçlü. Allah'a şükürler olsun çok daha kararlıyız."

Akdağ, orduların milletin emrinde oldukları ve milletin temsilcilerinin talimatlarına uygun hareket ettiği müddetçe kıymetli olduğunu vurgulayarak, onun dışındakilerin halka efendelik taslamak olduğunu ve bunun hiçbir zaman kabul edilmediği bildirdi.

Darbe girişimi gecesi Gölbaşı Özel Harekat Merkezine gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç'u dün Adana'da ziyaret ettiğini hatırlatan Akdağ, şehit babasını Başbakan Binali Yıldırım ile telefonla görüştürdüğünü ifade etti.

Görüşme sırasında babanın kullandığı bir ifadeyi paylaşmak istediğini aktaran Akdağ, "Başbakanım, bunları asmayın. Bunları asarsanız kurtulurlar. Bunları hayat boyunca hücrelerde çürütün.' dedi. Bunlar hangi cezayı hak etmişlerse yargımız bu cezaları kendilerine verecek, biz de bu işin takipçisi olacağız, sonuna kadar." dedi.

Akdağ, FETÖ'nün nerede hangi kalıntısı varsa temizleneceğini, buna da mecbur olduklarını vurgulayarak, herkesin bunlarla yolunu ayırmasını istedi.

Akdağ ayrıca, sağlığın herkesin hakkı olduğuna dikkati çekerek, sağlığı alınan satılan bir mal gibi düşünmediklerini, millete kaliteli sağlık hizmeti vermeye mecbur olduklarını sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler