Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

"ABD askerleri Suriye'de PYD üniformasıyla savaşıyor. Askeri helikopterimizi düşüren füzeyi PKK'ya Rusya veriyor. Sözde birbirlerine düşmanmış gibi görünen ABD ile Rusya, Türkiye söz konusu olunca hemen anlaşıyor, birleşiyorlar. Bunların tek dertleri İsla

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "ABD askerleri Suriye'de PYD üniformasıyla savaşıyor. Askeri helikopterimizi düşüren füzeyi PKK'ya Rusya veriyor. Sözde birbirlerine düşmanmış gibi görünen ABD ile Rusya, Türkiye söz konusu olunca hemen anlaşıyor, birleşiyorlar. Bunların tek dertleri İslam ülkelerini bölüp parçalamak." dedi.

Kamalak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere değindi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, terörün bitirilmesi noktasında verdiği vaatleri yürekten desteklediklerini belirten Kamalak, "İnşallah terör belası bir an evvel son bulur, ülkede barış ve kardeşlik ortamı hakim olur." ifadesini kullandı.

- "Tek dertleri İslam ülkelerini bölüp parçalamak"

Başbakan Yıldırım'ın, "Bu dönemde dostların sayısını artırıp, düşmanların sayısını azaltacağız" sözlerini de son derece önemsediklerinin altını çizen Kamalak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Çok doğru bir yaklaşım. Ancak maalesef AK Parti iktidarının temel problemlerinden birisi de dostları ile düşmanlarını bir türlü ayıramamasıdır. Hatta daha vahimi dostlarını düşman, düşmanlarını ise dost sanmasıdır. Biz, 40 yıllık kardeşlik hukukumuza dayanarak, bir kez daha uyarıda bulunuyoruz. ABD'den Türkiye'ye dost olmaz, müttefik olmaz, stratejik ortak olmaz. Değil 72 şartı 172 şartı yerine getirseniz bile Avrupa'dan Türkiye'ye dost olmaz. Değil NATO vetosunu, bütün vetoları kaldırsanız dahi İsrail'den Türkiye'ye dost olmaz.

İşte PYD örneğinde bir kez daha net bir şekilde görüldü. ABD askerleri Suriye'de PYD üniformasıyla savaşıyor. Askeri helikopterimizi düşüren füzeyi PKK'ya Rusya veriyor. Sözde birbirlerine düşmanmış gibi görünen ABD ile Rusya, Türkiye söz konusu olunca hemen anlaşıyor birleşiyorlar. Bunların tek dertleri İslam ülkelerini bölüp parçalamak."

İslam ülkelerinin kendi sorunlarını kendi aralarında çözebilecek bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu vurgulayan Kamalak, "Bütün İslam dünyası liderlerine sesleniyorum, hatadan dönmek en büyük erdemdir. Durum daha da kötüleşmeden ırkçı emperyalizmin figüranı olmak yerine, kendi halklarınızın kahramanı olun." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler