S-400'den sonra bu da S-500

S-400'den sonra bu da S-500

Rusya Savunma Bakanlığı ile S-500 hava savunma sistemlerinin üretici Almaz-Antey arasında, 10 S-500 sisteminin sevkiyatı için anlaşma imzalandı. Geçtiğimiz günlerde test edilen sistemin ilk sevkiyatları, 2022'nin ilk yarısında başlayacak.

Rus devlet ajansı TASS'a konuşan askeri kaynağa göre; Rusya Savunma Bakanlığı ile Almaz-Antey firması, S-500 Prometheus hava savunma sistemlerinin ilk partisinin sevkiyatı için bir sözleşme imzaladı.

Kaynak, "Rusya Savunma Bakanlığı, Almaz-Antey 10 adet S-500 sisteminin sevkiyatına ilişkin bir sözleşme imzaladı. İlk sevkiyatlar 2022'nin ilk yarısında başlayacak" dedi.

Askeri kaynak ayrıca, S-500'lerin şu anda bakanlık tarafından Rusya'nın güneyindeki bir deneme sahasında denendiğini belirterek, "Bu atış denemelerinin 2021'in sonlarında tamamlanması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.