Rusya Türkiye’den ithal ettiği 5 üründe kısıtlamayı kaldırdı! Fiyatlar yeniden fırlayabilir

Rusya Türkiye’den ithal ettiği 5 üründe kısıtlamayı kaldırdı! Fiyatlar yeniden fırlayabilir

Rusya Hayvan ve Bitki Karantina Servisi tarafından yayımlanan kararname ile, Türkiye’den ithal edilen greyfurt, nar, üzüm, portakal ve biber alımına yönelik kısıtlamaların kaldırıldığını açıklandı

Ukrayna ile savaştan dolayı çok sayıda ülke ile ticareti durma noktasına gelen Rusya, Türkiye’den ithal edilen 5 üründe kısıtlamaların kaldırıldığını duyurdu. Rusya, daha önce ithalatını kısıtladığı greyfurt, nar, üzüm, portakal ve biber alımına yönelik kısıtlamaları kaldırdı.

İzin verilen maksimum zararlı madde seviyelerinin aşılmadığı tespit edildi
Rusya, Türkiye’den ithal edilen bazı sebze ve meyvelere yönelik kısıtlamaların kaldırıldığını duyurdu. Rusya Hayvan ve Bitki Karantina Servisi (Rosselkhoznadzor) tarafından yayınlanan kararnamede, Türkiye’den ithal edilen greyfurt, nar, üzüm, portakal ve biber alımının kısıtlamalarının kaldırıldığı ifade edilerek, “Kısıtlamaların kaldırılmasının temel nedeni, Rospotrebnadzor uzmanlarının laboratuvar araştırmalarının sonuçlarına dayanarak alınmıştır. Numunelerin analizinin sonuçlarına göre, izin verilen maksimum zararlı madde seviyelerinin aşılmadığı tespit edildi” denildi.

Yasağı kaldırılan ürünlerin ihracatı yeniden başlıyor

Rusya Hayvan ve Bitki Karantina Servisi, Türkiye Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından pestisit gibi yabancı maddeler içeren sebze ve meyvelerde araştırmalar yapıldığını belirtti. Bu karar doğrultusunda Türkiye’den yasak kaldırılan ürünlerin Rusya’ya ihracatının yeniden başlayacağı aktarıldı.

Türkiye’den gidecek olan greyfurt, nar, üzüm, portakal ve biber Rus pazarına engelsiz olarak girebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.