Ross: Tecavüze uğrayan kadın da suçlu
İngiltere'de çıkardığı kitapla tepkilerin odağı olan Nick Ross, tecavüze mağdurlarının da suçlu olduklarını yazdı
İngiltere'de yayınlanan 'Crimewatch' serisinin eski sunucusu Nick Ross, 'Crime' (Suç) adını verdiği kitabında yazdığı yorumlarla eleştirilerin hedefi oldu.
"KIŞKIRTICI GİYİNDİYSE..."
Ross, tecavüze uğrayan kadınlar eğer sarhoş veya kışkırtıcı bir şekilde giyindiyse suçlu olduklarını ve kadına yönelik şiddetin abartıldığını yazdı. Ross, aile içi şiddetten erkeklerin de etkilendiğini ve birçok kadının suçlu olduğunu bildiği için ihbarda bulunmadığını belirtti.
TWİTTER'DAN TEPKİ YAĞDI
İngiltere'de 'Kadına Yönelik Şiddete Son' kampanyasının destekçilerinden Sarah Green, "Ross kadın düşmanı fikirler üreterek 'kışkırtıcı kıyafet' önyargısına takılmış. Gerçekte neler olduğunu tamamen yanlış yorumlamış" dedi.
The Independent gazetesinin haberine göre, Ross Twitter'da da tepki topladı. 65 yaşındaki sunucu, kitabının dikkatle yürüttüğü araştırmalara ve gerçek olaylara dayandığını söylererek yazdıklarını savundu.