Resmi Gazete'de yayımlandı: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti yerine Vahit Kirişçi atandı

Resmi Gazete'de yayımlandı: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti yerine Vahit Kirişçi atandı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti. Vahit Kirişçi, Tarım ve Orman Bakanı oldu. Pakdemirli'nin istifasının ardından kabinede 8 bakan değişikliği oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanana karara göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti. Karara göre, Vahit Kirişçi Tarım ve Orman Bakanı oldu.

8 BAKAN DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 10 Temmuz 2018'de belirlenen ve 16 bakandan oluşan ilk kabinesinden şimdiye kadar 8 bakan ayrıldı.

28 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı. Turhan'ın yerine Adil Karaismailoğlu atandı.

untitled-1.jpg

VAHİT KİRİŞÇİ KİMDİR?

Vahit Kirişçi (d. 4 Aralık 1960, Kahramanmaraş, Türkiye), Türk siyasetçidir. Tarım ve Orman Bakanıdır.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu.

16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi. 22. ve 23. Dönem Adana Milletvekillidir. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı. 23. Dönem'de aynı komisyonun Başkanlığına yeniden seçildi. 4 Mart 2022 tarihi itibarıyla Tarım ve Orman Bakanıdır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler