''Referandum ile Türkiye'nin geleceğini oylayacağız''

''Referandum ile Türkiye'nin geleceğini oylayacağız''

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "Bu, Türkiye'nin geleceğinin seçimi. Referandum ile Türkiye'nin geleceğini oylayacağız"

KIRKLARELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ''Bu, Türkiye'nin geleceğinin seçimi. Referandum ile Türkiye'nin geleceğini oylayacağız." dedi.

Bakan Özlü, Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz beldesinde vatandaşlara hitap etti.

Bakanlık olarak sanayicilerle bir araya gelerek bölgenin sanayisin gelişmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Özlü, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasının Türki̇ye i̇çi̇n önemli̇ olduğunu vurguladı.

Halk oylamasının belediye veya milletvekili seçimi olmadığının altını çizen Özlü, ''Bu, Türkiye'nin geleceğinin seçimi. Referandum ile Türkiye'nin geleceğini oylayacağız. 16 Nisan'da, ya mevcut sistemin devamını oylayacağız ya da 'bu sistem değişsin, yeni bir sistem gelsin, daha güçlü ve büyük bir Türkiye olsun. Dünyada iyi bir oyuncu olan Türkiye olsun' diye oy kullanacağız. Bizim için 'evet' oyları kadar 'hayır' oyları da takdire şayandır, değerlidir, kıymetlidir." diye konuştu.

AK Parti olarak demokrasiye ve milli iradeye inanan bir parti olduklarını vurgulayan Bakan Özlü, 18 maddelik yeni anayasadaki bir maddenin bile 'evet' demek için yeterli olduğunu ifade etti.

Bakan Özlü, ''Bu paket Türkiye'nin geleceği, daha güçlü, daha büyük, daha müreffeh olması için, devlet teşkilatımızın daha hızlı çalışması için önemli. Bu paket, devletin hizmet sunma mekanizmasını kolaylaştıracak bir pakettir. Biz sizlerden referandumda 'evet' oyu kullanmanızı talep ediyoruz. Taktir sizin. Biz 'evetler' çok iyi, 'hayırlar' çok kötü diye bir şey demiyoruz. 'Hayır' oyu verdiğiniz zaman bu oyların hangi merkezlerin işine yarayacağını da düşünmenizi istiyorum. Biliyorsunuz Kandil ve Avrupa'da olanlar var. Bunların ortak bir noktaları var. Dolayısıyla daha güzel bir ülke için canla başla çalışacağız.'' şeklinde konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :