
Recep Uçar: TFF Organizasyonu Çuvalladı
Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, Eyüpspor karşısında alınan 3-1'lik galibiyetin ardından oyuncularını kutlarken, TFF'nin kupa organizasyonuna yönelik sert eleştirilerde bulundu.
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ikinci maçında Konyaspor, sahasında Eyüpspor'u 3-1 mağlup etti. Alınan bu kritik galibiyetin ardından teknik direktör Recep Uçar, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Uçar, "Ligden sonra Türkiye Kupası bizim için önemli bir kulvar. İlk maçtan itibaren bu hedef doğrultusunda ilerlemek istediğimizi söyledik. Oyuncularımı, ortaya koydukları mücadele, özveri, kazanma hırsı ve taktiksel sadakatten dolayı canı gönülden kutluyorum" dedi.
"Kupayı Önemsiyoruz, Sonuna Kadar Gitmek İstiyoruz"
Kupada üst tura çıkma hedeflerini yineleyen Uçar, "Önümüzde Galatasaray maçı var. İnşallah oradan da istediğimiz sonucu alarak ilk 8 takım arasına kalmak istiyoruz. Konyaspor olarak geçmişte bu kupayı kazanan bir camia olarak kupaya büyük önem veriyoruz. Tüm gücümüzle mücadele ediyoruz ve bu turnuvayı değerli kılmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
"TFF Organizasyonu Çuvalladı"
Kupa sistemine dair ciddi eleştirilerde bulunan Uçar, "Bu sezon uygulanan grup sistemi büyük hatalar barındırıyor. Örneğin, Çorum FK ilk maçta ideal kadrosuyla mücadele etti ve bizi oldukça zorladı. Ancak şanslarını kaybettiklerinde, ikinci maçta U19 takımıyla sahaya çıktılar ve bu, grup dengelerini değiştirdi. TFF’nin bu organizasyonu daha iyi planlaması gerekiyor. Bugün oynanan maçlara bakıldığında, TFF organizasyonu sınıfta kaldı. Bunun tekrar gözden geçirilmesi şart" diyerek federasyona çağrıda bulundu.
Konyaspor, Galatasaray ile oynayacağı kritik karşılaşmada galibiyet alarak adını bir üst tura yazdırmak için mücadele edecek.
Kaynak: