Ramazanda kazanlar ihtiyaç sahipleri için kaynayacak

Ramazanda kazanlar ihtiyaç sahipleri için kaynayacak

Şanlıurfa'da 24 yıldır ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ve giysi yardımında bulunan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, ramazan ayında da oruçluların karnını doyurmak için kolları sıvadı- Aşevinde hummalı bir çalışma yürüten görevliler, bir yandan ihtiyaç sahiplerin

ŞANLIURFA (AA) - HALİL FİDAN - Şanlıurfa'da 24 yıldır faaliyet gösteren ve yoksulların umudu olan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, hayırseverlerin desteğiyle ramazan ayında günlük 10 bin kişiye sıcak yemek ulaştırmaya hazırlanıyor.

Kentte 1992 yılında birkaç hayırseverin girişimiyle kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'ndeki çalışmalar, ramazan aylarında sınırlı sayıdaki ihtiyaç sahibine gıda ve yemek yardımıyla başladı. Daha sonra yardımları ve süresini artıran hayır kurumu, yılın yarısından fazla bir dönemde binlerce kişiye günlük 3 öğün sıcak yemek verir hale geldi.

Geçen yıldan itibaren faaliyetlerini 12 aya çıkararak aşevinde hummalı bir çalışma yürüten görevliler, bir yandan ihtiyaç sahiplerinin günlük yemeklerini hazırlarken diğer yandan ramazan hazırlıklarını sürdürüyor.

Hayırseverlerin desteğiyle her geçen gün büyüyen ve gönüllü aşçıların görev yaptığı kurum, ramazan boyunca 10 bin yoksulun iftar sofrasına sıcak yemek sunacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Bu dönemde engelli vatandaşların evlerine gıda paketi gönderen kuruluş, bayram öncesi ise çocukları sevindirmeyi amaçlıyor.

Yemek malzemesi ve giysi yardımlarının hayırseverlerden temin edildiği aşevinde, sıraya giren ihtiyaç sahipleri, yanlarında getirdikleri sefer taslarıyla evlerine yemek götürmenin mutluluğunu yaşıyor.

- Ramazanda destekler daha da artıyor

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi sorumlusu Aziz Kutluay, AA muhabirine yaptığı açıklamada yıllardır ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştıklarını ve her geçen gün daha da güçlendiklerini belirtti.

Geçen yıldan itibaren yemek hizmetini 12 aya çıkardıklarını anımsatan Kutluay, ramazan ayında ise yüklerinin arttığını söyledi.

Kutluay, ramazan ayında gelen hiç kimseyi geri çevirmemeyi amaçladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şu anda sıkı bir şekilde ramazana hazırlanıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Biz daha çok dul, yetim, sakat, mahkum ve asker ailelerine yardım yapıyoruz. Ramazan bereketli bir ay. Her taraftan vatandaşlarımız bizlere destekte bulunuyor. Biz de yardımları muhtaç ailelerle paylaşmaya devam ediyoruz. İstiyoruz ki evlerinde de yemek yapabilmeleri için her gıdadan ailelere ulaştıralım. Bunun için kuru gıda ihtiyacımız var onu gidermek için çalışıyoruz. Vatandaşlarımız fitre ve zekatlarını rahatlıkla burada değerlendirebilirler. 24 yıldır bu insanlar bize yardım etti, bizi yarı yolda bırakmadı. Biz zaman zaman heyecanlanıp korksak da vatandaş bize yardımını esirgemedi, inanıyoruz yine esirgemeyecektir. Ramazanda sayımız artıyor, yıllardır bir hedefimiz var; bu ayda geleni boş çevirmemek. İnşallah hayırseverlerin desteğiyle bunu sürdürürüz."

Uzun yıllardır aşevinin hizmetlerinden yararlanan Şemse Yıldırım da gelini ve torunlarıyla buradan aldıkları yardımlarla hayata tutunduklarını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :