Ramazan Okulu başlıyor

Ramazan Okulu başlıyor

11 Ayın Sultanı olarak nitelenen Ramazan-ı Şerif’e Konya, manevi atmosfere yakışır bir şekilde giriyor. Camilerde mukabeleler okunacak, her gün 21 camide iftar yemeği verilecek. İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar...

11 Ayın Sultanı olarak nitelenen Ramazan-ı Şerif’e Konya, manevi atmosfere yakışır bir şekilde giriyor. Camilerde mukabeleler okunacak, her gün 21 camide iftar yemeği verilecek. İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, “Ramazan, insanı ruhen eğiten, bedenen dinlendiren bir okuldur” dedi

11 ayın sultanı Ramazan dün ilk teravih ile başladı. Konya’da imsak vakti gece 03.33’te dolarken bugün ilk iftar, saat 20.25’te yapılacak. Bu yıl Konya'da ilk gün 16 saat 52 dakika oruçlu kalınırken, bu süre son günde 16 saat 7 dakikaya düşecek. Bayram namazı ise Konya’da 28 Temmuz’da saat 06.32’de kılınacak. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre Konya genelinde toplam 60 camide hatimle teravih namazı kılınacak. İl genelinde 697 camide itikâfa girilecek, Ramazan ayı boyunca 2 bin 546 camide mukabele okunacak. Ramazan ayı içerisinde her gün 21 camide iftar yemeği verilecek ve Kadir gecesinde 966 cami sabaha kadar açık kalacak. Musalla Mezarlığı içerisinde bulunan Namazgah’ta teravih namazı kılınacak, Sultan Selim Camisi'nde ise geçen sene olduğu gibi bu sene de Enderun usulü Cumhur Müezzinliği ile Teravih namazı eda edilecek.

CAMİLER MAHYALARLA DONATILACAK

Konya’da bu yıl camilerde mahya şenliği yaşanacak. Geleneksel ramazanların vazgeçilmezi olan mahya Konya genelinde 14 camiye asılacak. Konya genelinde mahya asılacak camiler ve mahyalarda yazılacak sözler ise şöyle: Akşehir Adsız Camii’nde “Onbir ayın sultanı”, Akşehir Gölçayır Camii’nde “Şefaat ya rasülellah”, Akşehir Kuruçay Camii’nde  “Hoşgeldin ya şehri ramazan”, Beyşehir Eşrefoğlu Camii’nde “Hiç kimse, kimsesiz kalmasın bu ramazan ve her zaman”, Bozkır Sarıoğlan Dörtyol Camii’nde “La ilahe illallah”, Çeltik Fatih Camii’nde “Hoş geldin ramazan” Karatay Ovakavağı Camii’nde “Hoşgeldin ramazan”, Karatay Sultan Selim Camii’nde “Hoş geldin ramazan”, Karatay Yeni Şekerciler Sanayii Camii’nde “Hoş geldin ramazan”, Kulu Merkez Camii’nde “Şefaat ya rasulallah”, Sarayönü Dörtyol Fatih Camii’nde “La ilahe illallah”, Selçuklu Elmas Külliyesi Camii’nde “Ramazan bereket ayıdır., hoş geldin şehrü ramazan, namaz dinin direğidir, hayır ve şer Allah”tandır”, Selçuklu Merkez Camii’nde “Merhaba, hoş geldin ey şehri ramazan, oruç tut sıhhat bul, On bir ayın sultanı hoş geldin” Selçuklu Yörünge Camii’nde “Lailahe illallah”.

RAMAZANDA VAAZ PROGRAMI

Ramazan ayında Cuma günleri öğle vaazı programı ise şu şekilde belirlendi:

-04 Temmuz 2014 Cuma: Prof. Dr. Ali Akpınar Hacıveysizade Camii’nde, H. İbramih Sabırlı Kapu Camii’nde, H. Hüseyin Arslantürk Sultan Selim Camii’nde, Muzaffer Dereli Aziziye Camii’nde vaaz edecekler.

-11 Temmuz 2014 Cuma: Prof. Dr. Orhan Çeker Hacıveysizade Camii’nde, Prof. Dr. Ali Akpınar Kapu Camii’nde, Adem Bahcıvan Sultan Selim Camii’nde, D. Ali Yıldırım Aziziye Camii’nde vaaz edecekler.

-18 Temmuz 2014 Cuma Yusuf Arıkan Hacıveysizade Camii’nde, Adem Bahcıvan Kapu Camii’nde, Taceddin Kaplan Sultan Selim Camii, Şefik Bağcıvan Aziziye Camii’nde vaaz edecekler.

-25 Temmuz 2014 Cuma: Prof. Dr. Ali Akpınar Hacıveysizade Camii’nde, Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü Kapu Camii’nde, Bünyamin Uysal Sultan Selim Camii’nde, Burhan Şener Aziziye Camii’nde vaaz edecekler.

RAMAZAN BİR OKULDUR

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, “Ramazan, insanı ruhen eğiten, bedenen dinlendiren bir okuldur” dedi. Ramazan Bayramı’nı, bu okulu başarıyla bitirenlerin mezuniyet diplomalarını aldıkları gün olarak niteleyen Akpınar şunları kaydetti: Okul, bize hayat boyu lazım olacak şeyleri öğreten kurumdur. Asıl olan okulda örendiğimiz doğru ve faydalı bilgileri hayatımıza yansıtabilmektir. Yoksa okulda öğrenilen ve kazanılanlar okulda kalmamalıdır.Aynı şekilde Ramazan okulunun bize kazandırdığı güzellikler de Ramazan’dan sonraki hayatımızda bizimle beraber olmalıdır.