Rahmİ Turan kaynağını açıkladı

Rahmİ Turan kaynağını açıkladı

CHP'li Muharrem İnce'nin Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü iddia eden Sözcü yazarı Rahmi Turan, kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu söyledi.

CHP'li Muharrem İnce'nin Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü iddia eden Sözcü yazarı Rahmi Turan, kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu söyledi.

"Asla açıklamayacağımı söylemiştim..."

Turan; “Gerek ilk yazımda gerekse dün geceki açıklamalarımda kaynağımı asla açıklamayacağımı söylemiştim. Açıkçası; açıklamayı da düşünmüyordum. Fakat bana ‘Muharrem İnce’ ismini veren kaynağımın, bugün bazı haber sitelerine yaptığı ‘Rahmi Turan’ın haber kaynağı ben değilim’ açıklamasını görünce o ismi açıklamaya karar verdim. Bana Muharrem İnce ismini veren kaynağım gazeteci Talat Atilla’dır” dedi.

 

CNN'DE HATA YAPTIM DEYİP ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Rahmi Turan, sabah saatlerinde CNN’e yaptığı açıklamada haberi doğrulatmadığını itiraf etmiş ve özür dilemişti. Rahmi Turan, sabah saatlerine Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen ismin Muharrem İnce olduğunu söyledi. Turan, bir kez daha haberin kaynağını açıklamayacağını söyledi.

SARAY'A YAKIN BİR GAZETECİ

Stüdyodan gelen tepkilere hakaret ederek cevap veren Turan, programın moderatörü Deniz Bayramoğlu'nu telefonu kapatmakla tehdit etti. "Yanlış yapmış olabilirim" diyerek gazetecilik meslek ilkeleriyle çeliştiğini kabul eden Turan, şöyle konuştu: Ben Muharrem İnce'nin olduğunu iddia etmedim. Bana intikal eden söylenen ismi açıkladım. Kamuoyu açıkla diye ısrar ettiği için o ismi açıkladım. Açıklamamayı tercih ederdim aslında.   Siyasi bir kişilik olduğunu söyleyemem çünkü bu benim 20 yıldır tanıdığım bir gazeteci arkadaşım.

"SARAY ÇEVRESİNE YAKIN İSİM"

Saray çevrelerine yakın, oralardan iyi haber alabilen bir bir gazeteci. Gazeteciliği aktif olarak yürüttüğünü düşünmüyorum.

"BENİM VERDİĞİM HABER YANLIŞTIR"

Dedikleri doğrudur iki tarafa da inanırım. Muharrem İnce'de doğrudur Sayın Cumhurbaşkanı da doğrudur. O zaman bu benim verdiği haber yanlıştır.

"BEN YANILDIM, BEN HATA YAPTIM"

Tamam sizden özür diliyorum. Ben yanıldım, ben hata yaptım. Ne dememi istiyorsunuz Allah aşkına!  Zamanı gelince düşünülür o da! Bu ortamda değil. Zamanı geldiğinde düşünülür."

Etiketler :