Pursaklar'da kedi güzellik festivali başladı

Pursaklar'da kedi güzellik festivali başladı

ANKARA (AA) - Pursaklar'da, bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali" başladı.Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk...

ANKARA (AA) - Pursaklar'da, bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali" başladı.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Selçuklu Saray Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2012 yılından beri uluslararası düzeyde gerçekleştirdikleri etkinlikle nesli tükenme tehlikesinde olan Ankara kedisine sahip çıkmak, onu dünyaya tanıtmak ve hayvan sevgisini topluma aşılamak istediklerini ifade etti.

Çetin, belediyelerin sosyal ve kültürel faaliyetlerinin mutlaka olması gerektiğini kaydederek, "Biz öncelikle insan dedik, yaratılanı yaradandan dolayı hoş gören bir zihniyete ve inanca sahibiz. Hayvan sevgisini de bir kenara atamayız. Hayvanlar Peygamber Efendimizin ve inancımızın değer verdiği canlılardır. Bu canlılara biz de yerel yönetimler olarak değer vermek ve tanıtmak zorundayız." diye konuştu.

Dört gün sürecek festival kapsamında kedi güzellik yarışmasının yanı sıra fotoğraf sergisi, halk oyunları gösterisi, konserler, yemek yarışması gibi etkinlikler düzenlenecek. Yarışmada dereceye giren kedi ve sahipleri ödüllendirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :