Proje kabul edildi! Konya'nın bir ilçesinde daha GES kuruluyor

Proje kabul edildi! Konya'nın bir ilçesinde daha GES kuruluyor

Türkiye'nin GES gücü artıyor. Konya'nın Halkapınar ilçesinde kurulacak GES projesi MEVKA tarafından kabul edildi. Güneş enerjisi santrali 2 bin metrekare alana inşa edilecek

Ülke genelinde yaygınlaşan güneş enerjisi santrallerine (GES) bir yenisi daha eklenecek. Konya'nın Halkapınar ilçesinde 2 bin metrekare alana inşa edilecek GES projesi kabul edildi.

İlçe Belediye Başkanı Mehmet Bakkal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çevre dostu ve temiz enerji kaynaklarını önemsediklerini söyledi.

Mevlana Kalkınma Ajansı'na (MEVKA) gönderilen projelerinin kabul görmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Bakkal, "İlçemizdeki soğuk hava deposunun çatısında bulunan 2 bin metrekare alana kurulacak güneş enerji panellerinden, günlük 260 kilowatt elektrik üretmeyi hedefliyoruz." dedi.

Bakkal, proje ile belediyenin elektrik giderinin yanı sıra, artan elektrik ile de önemli bir gelir kaynağı kazanacaklarını belirterek, projenin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a ve MEVKA yönetimine teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.