Prof. Ahmet Çaycı, Köşk’e çıkıyor

Prof. Ahmet Çaycı, Köşk’e çıkıyor

Prof. Dr. Ahmet Çaycı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Çankaya Köşkü’ne çıkıyor

Ürdün Kralı II. Abdullah’ın yarın (05.03.2013 Salı) Türkiye'ye gelmesi sebebiyle Çankaya Köşkü’nde onuruna verilecek yemeğe, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çaycı da davet edildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Çankaya Köşküne davet edilen Prof. Dr. Ahmet Çaycı’nın Ürdün’le ilgili akademik çalışmalarının yanında “Ürdün'de Osmanlı Mimarisi” isimli bir de kitabı bulunuyor.

İŞTE KRAL’IN PROGRAMI

Ürdün Kralı II. Abdullah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak iki günlük resmi ziyaret için Türkiye'ye gelecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu ziyaret, Gül'ün Ürdün'e 1-3 Aralık 2009'da gerçekleştirdiği resmi ziyaretin iadesi mahiyetini taşıyor. Ankara'da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkilerin de tüm veçheleriyle ele alınacağı belirtilen açıklamada, ikili ticaret hacminin ve karşılıklı olarak yatırımların arttırılması için alınması gereken önlemler üzerinde durulacağı ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacağı da bildirildi.

Konuk Kral, resmi temaslarının ardından, 6 Mart 2013 Çarşamba günü TOBB tarafından onuruna verilecek çalışma kahvaltısında işdünyası temsilcileriyle biraraya gelecek ve bazı savunma sanayii tesislerinde incelemelerde bulunacak. Açıklamada, "Ürdün Kralı Majesteleri II. Abdullah İbn El Hüseyin'in ülkemizi ziyareti, bölgemizde hassas gelişmelerin yaşandığı bir dönemde bölgenin iki anahtar ülkesi olan Türkiye ve Ürdün arasındaki işbirliğinin pekiştirilmesini sağlayacaktır" görüşüne de yer verildi.

PROF: DR: AHMET ÇAYCI KİMDİR?

1968 yılında Derbent-Konya'da doğdu. Lisansını SÜ Fen Edebiyat Fakültesi (1990) ’nde, yüksek lisansını SÜ Sosyal Bilgiler Enstitüsü (1993)’nde tamamladı. Doktorasını “Anadolu Şelçuklu San. Gezegen Burç Tasvirleri” konusunda veren Çaycı’nın “Selçuklularda Egemenlik Sembolleri” isimle telif eseri bulunmaktadır. 

Önceki ve Sonraki Haberler