Porto Riko'da Zika virüsü uyarısı

Porto Riko'da Zika virüsü uyarısı

NEW YORK (AA) - ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Porto Riko'da daha fazla Zika virüsü vakası görülebileceği uyarısında bulundu.CDC Direktörü...

NEW YORK (AA) - ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Porto Riko'da daha fazla Zika virüsü vakası görülebileceği uyarısında bulundu.

CDC Direktörü Tom Frieden, salgının geçen aydan itibaren hızla arttığına dikkati çekerek, yaz aylarında artışın hız kesmeden süreceğini belirtti.

Frieden, Porto Riko'da gelecek aylarda binlerce hamile kadına Zika virüsünün bulaşmasının muhtemel olduğunu, bunun da yüzlerce bebeğin mikrosefaliyle (küçük kafa) doğmasına neden olabileceğini söyledi.

Porto Riko Sağlık Bakanı Ana Rius, geçen ay ülkedeki bin 100 Zika virüsü vakasından 139'unun hamilelerde görüldüğünü açıklamıştı.

Sivrisinek ısırması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan virüse, ilk kez 1947'de Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Uzun yıllar görülmeyen Zika virüsü, 2015'in mayıs ayında Brezilya'da tekrar ortaya çıkmıştı.

Zika virüsünün, hamile kadınlara bulaşması halinde bebeklerde nörogelişimsel bozukluğu ifade eden mikrosefaliye neden olduğu düşünülüyor. Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler