Polisi alarma geçiren o Youtuber tutuklandı

Polisi alarma geçiren o Youtuber tutuklandı

Online oyun içerik üreticisi Kadir Akman, polis müdahalesinden kaçtıktan bir gün sonra teslim Oldu

Karatay ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde, ünlü online oyun içerik üreticisi Kadir Akman, geçen cuma günü saat 10.00 sıralarında çevrimiçi yayın yaptığı sırada yaşanan olayla gündeme geldi. Akman, canlı yayında başına tabanca dayayarak intihara teşebbüs etti. İzleyicilerinin hızla ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Akman'ın evine ulaşmaya çalışan ekiplere kapıyı açmaması nedeniyle, özel harekat timlerinden yardım talep edildi. Özel harekat polisleri, kapalı otoparktan giriş yaparak Akman'ın dairesinin bulunduğu kata ulaştı. Bu esnada bir polis memuru müzakereci olarak görevlendirilerek, Akman'ı ikna etmeye çalıştı. Ancak, canlı yayınını sürdüren ve elindeki tabancayı bırakmayan Akman, saat 13.30 civarında müzakereciye yönelik şu sözleri sarf etti: "Beni bırakın, arabama gideceğim. Size ateş etmeyeceğim. Kimseye zarar vermeyeceğim."

Bu sözlerin ardından Kadir Akman, kapalı otoparktaki aracına binerek kaçtı. Ancak, kaçarken diğer araçlara çarptı ve özel harekat polisleri de Akman'ın otomobilinin lastiklerine ateş açtı. Üç lastiği patlamasına rağmen Akman, bölgeden uzaklaştı. Çevrede yapılan arama sonucunda, Akman'ın otomobili yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bir apartmanın bahçesinde terk edilmiş olarak bulundu. Bu sırada otomobilin yanında bulunan bir çanta, bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatıldı ve içinden sadece kıyafetler çıktı.

Dün Köprübaşı Polis Merkezi'ne giderek teslim olan Kadir Akman, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme kararıyla 'Genel güvenliği tehlikeye sokmak' ve 'Tehdit' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.