Polis çift FETÖ'ye omuz omuza karşı koydu

Polis çift FETÖ'ye omuz omuza karşı koydu

Polis memuru Nurşen Ölmez ile Özel Harekatçı eşi Mustafa Ölmez, 15 Temmuz gecesinde, FETÖ'cü askerlerin darbe girişimine karşı birlikte mücadele etti

ANKARA (AA) - ORHAN ONUR GEMİCİ - Polis memuru Nurşen Ölmez ile Özel Harekatçı eşi Mustafa Ölmez, 15 Temmuz gecesinde, FETÖ'cü askerlerin darbe girişimine omuz omuza karşı koydu.

Emniyet'ten alınan bilgiye göre, Çankaya Polis Merkezi Amirliğinde görevli polis memuru Nurşen Ölmez, FETÖ'cü bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimini, Özel Harekat Daire Başkanlığında görevli eşi Mustafa Ölmez ile televizyondan öğrendi.

Senelik izinde olmasına rağmen darbe girişimi nedeniyle Mustafa Ölmez'in "Hadi kalk, hazırlan gidelim. Seni karakoluna bırakayım, ben de Özel Harekat'a geçeyim." sözleri üzerine polis çift, evdeki yedek şarjörleri ve mermileri alarak özel otomobilleriyle yola çıktı.

Mustafa Ölmez, Çankaya Polis Merkezi Amirliğine geldiklerinde yolların kapalı olması ve havadan bombalı saldırıların başlaması nedeniyle Özel Harekat Daire Başkanlığına gidemedi ve eşiyle karakolda kalarak sosyal medya üzerinden arkadaşlarını darbecilere karşı koymaya çağırdı.

Ölmez çifti, vatandaşlarla darbeci askerlerin kontrolündeki tankları ve ellerindeki silahları teslim aldı.

- Yaralı halde Emniyet'i savundu

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Ali Sezer de darbe girişiminin yaşandığı gece darbeci askerlerin saldırılarına karşı evinden göreve koşan polisler arasında yer aldı.

Emniyet'in önüne tank ve zırhlı personel taşıyıcılarla gelen darbeci askerlerin vatandaşları kurşunladığını MOBESE kameralarından gören Sezer, bunun üzerine arkadaşlarıyla nizamiyeye gitti.

Darbecilerle silahlı çatışmaya giren Sezer, FETÖ'cü askerlerin kullandığı helikopterden açılan ateş sonucu bazı meslektaşlarıyla çeşitli yerlerinden yaralandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler