"POAŞ'ta akaryakıt kaçakçılığı" davası

"POAŞ'ta akaryakıt kaçakçılığı" davası

Petrol Ofisi'nde (POAŞ) örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin aralarında iş adamı Aydın Doğan ile Ersin Özince'nin de bulunduğu 47 sanığın yargılandığı dava 23 Kasım'a ertelendi- Mahkeme heyeti davanın, Mersin'de görülen benzer

İSTANBUL (AA) - Petrol Ofisi'nde (POAŞ) örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin aralarında iş adamı Aydın Doğan ile Ersin Özince'nin de bulunduğu 47 sanığın yargılandığı dava 23 Kasım'a ertelendi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Aydın Doğan, Ahmet Vural Akışık, Mevlüt Tufan Darbaz, Ertuğrul Feyzi Tuncer, Gökhan Küçükgirgin, İshak Şengül, Caner Çimerbiçer, Hakkı Ersin Özince, Adnan Bali, Ali Erdal Aral, Ögün Çınar, Hakan Mumcu, Murat Bekler, Asım Barlın, Sibel Bircan, Kemal Meço, Sibel Fatma Elekdağ, Mahmut Magemizoğlu, Fahri Kayhan Söyler, Zeynep Hansu Uçar, Ali Tuzla, Murat Erdoğan, Serdar Ayırtman, Yurdaer Üge, Reha Talu, Jan Nahum ve Ömer Lütfi İskefyeli katıldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatları, bu dava dosyasının, Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden başka bir dava dosyası ile hukuki ve fiili bağlantısının bulunduğunu belirterek, dosyaların birleştirilmesi için Mersin'deki ilgili mahkemeye gönderilmesini talep etti.

Aydın Doğan'ın avukatı Köksal Bayraktar, Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde aynı konuyla ilgili dava açıldığını belirterek, "Mersin'deki davada 6 duruşma yapıldı. Hatta davada esasa geçilerek sanıkların ifadeleri alındı. Ceza Muhakemesi Kanununun illgili hükümleri gayet açıktır. Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosya ile birlikte görülmesini ve dosyanın gönderilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nı temsil eden avukat Gözde İlay Damat, bakanlığın suçtan zarar gördüğünü öne sürerek, "Biz celse arası katılma talebini içerir dilekçemizi mahkemenize sunmuştuk. O talebimiz doğrultusunda suçtan zarar görmemiz dolayısıyla davaya katılma talebimiz vardır. Bu konuda karar verilsin" ifadelerini kullandı.

Duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçtan zarar görme ihtimaline binaen Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 237. maddesi gereğince Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın davaya katılma talebinin kabulüne hükmetti.

Dava dosyasının Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne incelenmek üzere gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin birleştirmeye ilişkin yeniden görüşünü istedi.

Duruşma dava dosyalarının birleştirilmesi hususunun karara bağlanması için 23 Kasım'a ertelendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :