Plan değişikliği yapıldı

Plan değişikliği yapıldı

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Sağlık Meslek Lisesi ve İlçe Jandarma Komutanlığının bulunduğu alanın yeşil alan ve çocuk parkı yapılması için Belediye Meclisi kararı alındığını belirterek konu ile ilgili y

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat,  İlçemizin güzide yerlerinden biri olan söz konusu alanın  kent estetiğinin en önemli unsurları olarak  medeni şehirlerde olduğu gibi vatandaşlarımızın   faydalanabileceği , yeşil alan, parkların yer alacağı  sosyal yaşam  merkezi haline getirilmesi yönünde harekete geçtiklerinin altını çizdi.

 Başkan  Çat açıklamasının devamında ise şu  ifadelere yer verdi: "İmar planında Resmi kurum alanı olarak görünen Atatürk Caddesi üzerindeki Sağlık Meslek Lisesi ve  İlçe Jandarma Komutanlığının bulunduğu alanın  Sağlık Meslek Lisesinin yeni binasında hizmet verecek olması ve İlçe Jandarma Komutanlığının yeni hizmet binasının inşaatına başlanacak olması nedeniyle, bu bölgenin yeşil alan ve çocuk bahçesi olarak düzenlenebilmesi için Belediye Meclisimizin  toplantısında alınan karar gereği yeşil alan ve çocuk bahçesi olarak plan tadilatı yapılması ve tadilatın onanmasına oy birliği ile karar verilerek her iki bölgenin de halkımıza yeşil alan olarak hizmet verebilecek nitelikte kalması sağlanmıştır.

Mevcut Sağlık Meslek Lisesinin bulunduğu alan  Milli Eğitim Bakanlığına tahsisli olup, yeni yapılan Sağlık Meslek Lisesinin  yer aldığı eski Devlet Hastanesinin bulunduğu alan da Sağlık Bakanlığına tahsisli olup, Sağlık Bakanlığından Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesi gerekirken bu devrin Sağlık Bakanlığınca kabul edilmediği ve  mevcut Sağlık Meslek Lisesinin bulunduğu Atatürk Caddesi üzerindeki alanın da, Sağlık Bakanlığı adına TOKİ tarafından yaptırılan tesislere karşılık olarak mahsuplaşmak üzere TOKİ’ye devredileceği veya TOKİ tarafından değerlendirilmeyen taşınmazların da Maliye Bakanlığı tarafından satılarak gelirinin Sağlık Bakanlığı bütçesine aktarılması düşünüldüğünden, Milli Eğitim Bakanlığına yapılan tahsisin iptal edilerek Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesi talebinde bulunulduğu, yani Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Sağlık Meslek Lisesi binası alanının  Milli Eğitim Bakanlığına yapılmış olan tahsisinin iptal edilerek Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesi ve bu arazinin TOKİ’ye DEVREDİLECEĞİ VEYA SATILACAĞI BİLGİSİNE ULAŞILMIŞTIR."

Bu noktada çok önemli bir çelişkinin bulunduğuna dikkat çeken Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, "Ak Parti  Seydişehir Belediye Başkan adayı  Mehmet TUTAL’ın seçim beyannamesinde söz konusu olan her iki alan için 'Şehrimizin merkezinde bulunan İlçe Jandarma, Sağlık Meslek Lisesi, Sağlık Ocağı yeni yerlerine taşınacak ve buralar yıkılarak büyük bir alan oluşturulacaktır. Bu alanda mimari dokuya uygun olacak peyzaj çalışması ile birlikte modern bir park oluşturulacaktır. Beton yığınları arasında oluşturulacak bu alan sayesinde vatandaşlarımızın rahat bir nefes alması sağlanacaktır' vaadi bulunmaktadır. Ak Parti Belediye Başkan adayının Sağlık Bakanlığının bu arsalarla ilgili planlarından haberi mi yoktur, haberi vardır da milleti mi kandırmaktadır.

Sonuç olarak mevcut Sağlık Meslek Lisesi  ve İlçe Jandarma  Komutanlığı  binalarının bu özelliklerinin   ortadan kalkacak olmasından dolayı bu alanlar  Belediye Meclisimizin almış olduğu kararla “Yeşil Alan ve Çocuk Parkı” olarak imar planı değişikliği yapılarak onanmış olup, bu amaca yönelik olarak Belediyemize tahsisi istenilecek ve park, çay bahçesi, yeşil alan ve çocuk bahçesi olarak düzenlemesi yapılarak halkımızın kullanımına sunulacaktır"dedi.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat açıklamasını "Şeffaf ve dürüst Belediyecilik anlayışımız gereği  Halkımızın gerçek ve doğru bilgileri öğrenme hakkının ve gerekliliğinin olduğuna inanarak  bu bilgileri saygıdeğer hemşehrilerimizle paylaşıyor; saygılarımı sunuyorum" sözleriyle tamamladı.