PKK/KCK'nın Cevher'i imha edildi! Mehmet Emin Ekinci operasyonda öldürüldü

PKK/KCK'nın Cevher'i imha edildi! Mehmet Emin Ekinci operasyonda öldürüldü

Terör örgütü PKK/KCK’nın sözde HPG Dış İlişkiler Sorumlusu ‘Cevher’ kod adlı Mehmet Emin Ekinci, MİT ve TSK’nın ortak operasyonu ile Irak’ın kuzeyindeki Gara’da etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) koordineli operasyonunda, Irak Gara’da sözde HPG Dış İlişkiler Sorumlusu olarak faaliyet yürüten ‘Cevher’ kod adlı terörist Mehmet Emin Ekinci hedef alındı.

Edinilen bilgiye göre örgütün üst düzey yöneticilerinin irtibat ve intikallerini koordine eden Ekinci, 2021 yılında örgüt üst yönetiminin özel talimatıyla Gara bölgesinde görevlendirilmişti.

Geçmişte, Türkiye’de terör örgütü PKK/KCK’nın eylemlerinde yer alan ve güvenlik güçlerinin takibine giren Ekinci, 2011 yılında Irak’a kaçarak örgütün kırsal kadrolarına katılım yaptı.

Irak’ta bir süre sözde Zagros alanında faaliyet yürüttükten sonra, Kandil’de görevlendirilen Ekinci, burada uzun süre üst düzey örgüt mensuplarının yardımcılığını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.