Pınarbaşı’nda Tarla Günü

Pınarbaşı’nda Tarla Günü

KAYSERİ (AA) - Pınarbaşı ilçesinin Yukarı Borandere Mahallesi'nde Tarla Günü düzenlendi.Tarla Günü'ne, Kaymakam Mehmet Haşim Çelik, Kayseri Pancar...

KAYSERİ (AA) - Pınarbaşı ilçesinin Yukarı Borandere Mahallesi'nde Tarla Günü düzenlendi.

Tarla Günü'ne, Kaymakam Mehmet Haşim Çelik, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Belediye Başkanı Dursun Ataş, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdoğan Mutlu, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet İz, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Kaymakam Çelik, burada yaptığı konuşmada, Kayseri Şeker Fabrikası AŞ'nin sadece Kayseri’nin değil Türkiye’nin bir değeri olduğunu belirtti.

Şirketin şeker konusunda bir model oluşturduğunu ifade eden Çelik, "İlçemizin en büyük gelir kaynağımız tarım ve hayvancılık. Burada şeker pancarının önemli bir payı var. Şekerin her aşaması bizim için önemli. Bugün buraya çiftçilerimizle çapalama için bir araya geldik. Çok güzel bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Hüseyin Akay ise büyük bir kalabalıkla burada karşılandıklarını belirterek, "Türkiye’de kotasını dolduran tek şirkettir Kayseri Şeker Fabrikası. Bunda çiftçilerimizin çok etkisi var. Özellikle Pınarbaşı, Kayseri'nin en büyük arazisine sahip. Yani Pınarbaşı çiftçisinden daha çok beklentimiz var. Çok güzel bir organizasyon olmuş, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :