Philadelphia, gazlı ve şekerli içeceklerden vergi alacak

Philadelphia, gazlı ve şekerli içeceklerden vergi alacak

Belediye Başkanı Kenney, yaklaşık 90 milyon dolarlık vergi gelirinin kreşler, devlet okulları ve çeşitli sosyal tesisler için harcanacağını söyledi

PHILADELPHIA (AA) - ABD'nin Pennsylvania eyaletine bağlı Philadelphia kenti, obeziteye karşı mücadele için gazlı ve şekerli içeceklere vergi getirdi.

1,5 milyonluk nüfusuyla ülkenin en kalabalık 5. kenti olan Philadelphia'da Belediye Konseyi, gazlı ve şekerli içeceklerin her bir litresi için 50 cent vergi alınmasına 4 "Hayır" oyuna karşı 13 oyla karar verdi.

Vergi, 1 Ocak 2017'den itibaren uygulanacak.

Philadelphia, ABD'de gazlı ve şekerli içeceklere vergi uygulayan ilk kent olacak.

Belediye Başkanı Jim Kenney, uygulamadan elde edilecek yaklaşık 90 milyon dolarlık vergi gelirinin kreşler, devlet okulları ve çeşitli sosyal tesisler için harcanacağını söyledi.

Gazlı ve şekerli içeceklere vergi getirilmesi için daha önce 30 farklı eyalet ve kentte girişimlerde bulunulmuş, ancak içecek endüstrisinin yürüttüğü milyonlarca dolarlık kampanyalar sayesinde karar alınamamıştı.

ABD İçecek Derneği, gazlı ve şekerli içecekler vergisini "ayrımcı ve yüksek olasılıkla rağbet görmeyecek" bir karar olarak niteledi. Dernek, kararı mahkemeye taşıyacağını açıkladı.

Philadelphia'da yetişkin nüfusun yüzde 68'i ve çocukların yüzde 41'i aşırı kilolu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :