Peygamberimizin El-Beşir yönü anlatıldı

Peygamberimizin El-Beşir yönü anlatıldı

Hz. Muhammed’in müjdelenen ve müjdeleyici olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “O’nun müjdelerine erişmeye günümüzde çok ihtiyacımız var” dedi

İrfan Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk Derneği (İRFANDER) El-Beşir isimli bir program düzenledi. Önceki akşam Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa gazetemiz yazarı ve Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Altıntaş konuşmacı olarak katıldı. Çok sayıda vatandaşın da iştirak ettiği programın açılış konuşmasını yapan İRFANDER Müdürü Mustafa Akbak, Peygamber Efendimiz ile ilgili bu tür programları birkaç senedir düzenlediklerini belirtti. Peygamberimizin insanlığa müjdeci olarak gönderildiğini aktaran Akbak, “Peygamber Efendimiz bizlere yol göstericidir. O’nun söyledikleri ile bugünlerde bizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Ben bu programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MÜJDELEYEN VE MÜJDELEYİCİ PEYGAMBER

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Hz. Muhammed’in müjdelenen ve müjdeleyici olduğunu aktardı. El-Beşîr sıfatının “Müjdelenen, müjdeleyen, kendisi müjde olan” anlamlarına geldiğini, Hz. Muhammed’in, Hz. İbrahim’in duasının kabul edilişi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Altıntaş, “Hz. İbrahim “İnsan neslini ıslah edecek, Sen’in ayetlerini, kitaplarını talim edecek birisini gönder” diye dua eder. Bu dua da Peygamberimizin ve tüm peygamberlerin görevlerini anlatıyor. Peygamberlerin olmadığı devrimizde onların varisliğini evliyalar, enbiyalar yapar. Onlar bu varisliği hikmet, tefsir, kelam ve tezkiye boyutlarıyla yaparlar. Peygamberimiz âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O müjdelenen ve müjdeleyicidir. Hz. İsa da Peygamberimizi müjdelemiştir. Peygamberler kendilerinden önceki peygamberleri tasdik etmişlerdir ve kendinden sonra gelecekleri müjdelemiştir” dedi.

İSLAM YAYILMAYA DEVAM EDECEK
Efendimizin sağlığında İslam’ın ne şartlarda yayıldığından bahseden Altıntaş, uygulanan fiziksel ve psikolojik baskıları anlattı. Yapılan tüm baskılara rağmen İslam’ın ve Müslümanlığın çok geniş coğrafyalara yayıldığını anımsatan Altıntaş, “İslam ve Müslümanlık her türlü baskı ve zulme rağmen yayılmaya başlamış, bugüne kadar devam etmiş ve bundan sonra da yayılmaya devam edecektir. Kur’an’ı Kerim Peygamber Efendimizin müjdeleyici olduğunu ayetleri bizlere söylemiştir. Bugün İslam dünyasında etnik sorunlar yaşanmaktadır. Bizim etnik sorunları, mezhepler sorununu, sosyal hayat sorunlarını çözme konusunda projelerimiz yoksa bizler yakınmaya mahkûmuz. Efendimiz tarafından ortaya konulanları okuyacak, anlayacak ve anlatacak insanlara ihtiyacımız vardır. Biz İslamog istemiyoruz, biz ulemalar, âlimler istiyoruz. Unutmamalıyız ki müjde size bir bedeli ve ödülü hatırlatmalıdır. Allah yolunda olursak bize cennet vardır. Tam ters istikamette olursak bizlere cehennem vardır” diye konuştu. Memleket