Pençe Kilit Operasyon bölgesinden acı haber! 4 askerimiz şehit oldu

Pençe Kilit Operasyon bölgesinden acı haber! 4 askerimiz şehit oldu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütünün taciz ateşi sonucu 4 askerin şehit olduğu duyuruldu. Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, Uzman Çavuş Kemal Özek, Uzman Onbaşı Uğur Özdemir ve Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ'ın ailelerine acı haber ulaştırıldı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu 4 askerin şehit olduğunu açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde yaralanan P. Söz. Er Mahmut Üçdağ'ın kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu. Böylelikle şehit sayısı 4'e yükseldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, taciz ateşinde, Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ve Uzman Çavuş Kemal Özek şehit düştü, 3 asker yaralandı. Yaralanan askerler derhal hastaneye sevk edilirken, Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir ve Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Bölgedeki operasyonların devam ettiği açıklandı.

MSB'den yapılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Resim

ŞEHİT ATEŞİ ELAZIĞ’A DÜŞTÜ

Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düştü. Elazığlı şehidin ailesine acı haber verilerek evine Türk bayrağı asıldı. Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş (27), Kuzey Irak'ta yürütülen Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düştü.

Şehidin, Ulukent Mahallesi Yenigöl Sokak'ta ikamet eden ailesine acı haber sağlık ekipleri eşliğinde yetkililer tarafından verildi. Ailenin yaşadığı ev Türk bayrakları ile donatıldı.

Öte yandan şehidin babası polis Kadir Altınbaş'ın görevi başındayken 2012 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehidin de babasının Ankara'da bulunan kabrinin yanına defnedileceği bildirildi.

ÖZEK AİLESİ 20 YIL SONRA İKİNCİ KEMAL’İNİ ŞEHİT VERDİ

Kuzey Irak'ta devam eden Piyade Komando Binbaşı Mehmet Duman Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada, Denizlili İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek'in şehit olduğu bildirildi. Şehit ile aynı ismi taşıyan amcasının da 20 yıl önce şehit olduğu öğrenildi.

Kuzey Irak'ta devam eden Piyade Komando Binbaşı Mehmet Duman Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada, 26 yaşındaki Buldanlı İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek olay yerinde şehit oldu.

Diğer oğlu da asker olan baba Ayhan Özek ve ailesine acı haber, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, şehit İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek'in nişanlı olduğu, doğu görevi sonrası düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

Şehit İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek'in kendisiyle aynı ismi taşıyan amcası Kemal Özek'in de 20 yıl önce şehit olduğu öğrenildi. Şehidin naaşının yarın Denizli'ye getirilerek, son yolculuğuna uğurlanacağı ifade edildi.

ŞEHİT ATEŞİ GAZİANTEP’E DÜŞTÜ

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, BTÖ mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonrasında yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir, hastanede şehit oldu. Özdemir'in şehadet haberi Gaziantep'te ailesine ulaştırıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde açılan taciz ateşi sonrasında 2 asker şehit olurken, 3 askerin de yaralı olduğunu açıklamıştı. Açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 9 Ağustos 2023 tarihinde, BTÖ mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonrasında yaralanarak hastanede tedavisine devam edilen kahraman silah arkadaşlarımızdan P. Uzm. Onb. Uğur Özdemir yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan ve tedavisi devam eden kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına taciz ateşi açıldı. Teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir hastaneye kaldırıldı.

Özdemir, hastanede yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. Şehidin acı haberi Şehitkamil ilçesi Gaziler Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Baba Bayram ve anne Fatma Özdemir ile diğer yakınları acı haber sonrasında gözyaşı dökerek feryat etti. Şehidin evinin bulunduğu apartman ve siteye Türk bayrakları asıldı.

Şehit Uğur Özdemir'in yarın Gaziantep'te düzenlenecek resmi törenin ardından son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

SİVAS’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Özkan Kale'nin şehadet haberi memleketi Sivas'a ulaştı.

Sivas Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, Yıldızeli ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Özkan Kale'nin Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu şehit olduğu belirtildi. Açıklamada, "Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz." denildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde BTÖ mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonrasında yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen kahraman silah arkadaşlarımızdan Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" ifadeleri kullanıldı.

ŞEHİT SAYISI 4’E YÜKSELDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde yaralanan P. Söz. Er Mahmut Üçdağ'ın kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı. Böylelikle şehit sayısı 4'e yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 9 Ağustos 2023 tarihinde, BTÖ mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonrasında yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen kahraman silah arkadaşlarımızdan P. Söz. Er Mahmut Üçdağ yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan ve tedavisi devam eden kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

DİYARBAKIRLI ŞEHİDİN HABERİ MANİSA'DAKİ BABASINA İŞ YERİNDE VERİLDİ

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ’ın acı haberi, iş için Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bulunan babası Mustafa Üçdağ’a verildi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ’ın babası Mustafa Üçdağ, iş için geldiği Alaşehir’de hizmet veren Uçak Kardeşler işletmesinde oğlunun şehadet haberini aldı. Acı haberi Alaşehir Kaymakamlığına vekalet eden Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, beraberindeki heyetle işletme sahibi Vahit Uçak’ın ev sahipliğinde babaya verdi. Baba Mustafa Üçdağ ve yanındaki kızı özel bir otomobille önce İzmir’e, oradan da uçakla Diyarbakır’a gönderildi.

Şehit Mahmut Üçdağ'ın 24 yaşında ve bekar olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin memleketi Diyarbakır'da toprağa verileceği öğrenildi.

FAHRETTİN ALTUN’DAN ŞEHİT ASKERLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Pençe-Kilit operasyon bölesinde şehit olan iki asker için taziye mesajı yayınladı.

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde açılan taciz ateşi sonucu Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ve Uzman Çavuş Kemal Özek şehit oldu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun yayınladığı taziye mesajında, “Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ve Uzman Çavuş Kemal Özek'e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve aziz milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.