Pedallar sağlıklı yaşam için döndü

Pedallar sağlıklı yaşam için döndü

Zonguldak Yeşilay Şubesi ve Karaelmas Bisiklet Topluluğu üyeleri, sigara ve alkol bağımlılığına karşı pedal çevirdi

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta sağlıklı yaşama dikkati çekmek amacıyla bisiklet turu gerçekleştirildi.

Zonguldak Yeşilay Şubesi ve Karaelmas Bisiklet Topluluğu tarafından "Bisikletini al da gel" ve "Bağımlı olma özgür ol" sloganlarıyla düzenlenen tura yaklaşık 80 sporcu katıldı.

Valilik binası önünde toplanan bisikletçiler, buradan Kozlu ilçesine kadar pedal çevirdi. Etkinliğe katılan bir sporcuya kura sonucu bisiklet hediye edildi.

Yeşilay Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sadullah Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, bağımlılıkla mücadelede sporun önemli katkısının olduğunu dikkati çekti.

Etkinliğin bu yıl dokuzuncusunun düzenlendiğini belirten Duman, "Zonguldak halkı etkinliğimize sahip çıktı. Aktif çalışan bir kurumuz. Bu mücadelenin kutsal bir mücadele olduğunu düşünüyoruz ve herkesi aramızda görmek istiyoruz çünkü merkezinde, temelinde insan var. Bir insanı kurtardığınızda, insanın derdini, sıkıntısını paylaştığınızda aslında dünyanın bir problemini de çözmüş oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan Ali Tan da sağlık problemleri nedeniyle 5 yıl önce sigarayı bırakmaya karar verdiğini aktardı.

Sigarayı bıraktıktan sonra ilk 6 ay içerisinde bisikletle beraber 125 kilometrelik turlar yaptığını dile getiren Tan, "Bu, bana güven verdi. Daha sonra kendimi biraz daha geliştirip iki sene önce Batum'a kadar gittim. Herkese bağımlıklarından kurtulmayı tavsiye ederim." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :