"Parametrik Tasarım Çalıştayı"

"Parametrik Tasarım Çalıştayı"

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde 16-17 Aralık'ta "Parametrik Tasarım Çalıştayı" gerçekleştirilecek. AÜ...

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde 16-17 Aralık'ta "Parametrik Tasarım Çalıştayı" gerçekleştirilecek.

AÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde yer alan "FabLab Anadolu"da kür0esel bir problem olan ve doğal afetler, savaşlar, bölgesel çatışmalar gibi farklı nedenlerle ortaya çıkan barınma sorununa çözüm üretmek üzere 3 aşamadan oluşan "Parametrik Tasarım Çalıştayı" düzenlenecek.

Birinci aşaması 16-17 Aralık'ta "Spirograf" başlığıyla düzenlenecek çalıştayda, barınma çözümlerine yönelik fikirsel konseptlerin oluşturulmasına ve parametrik tabanlı tasarım üretmenin temel ön hazırlığı niteliğinde becerilerin kazandırılması amaçlanıyor.

Çalıştayın diğer evrelerinde hızlı prototipleme ve sayısal üretim yöntemleri ile tasarlanacak olan barınma ve diğer ihtiyaçların üretilmesine, bu üretim becerilerinin kazandırılmasına odaklanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :