Paralel Yapı'ya o ülkeden veto!

Paralel Yapı'ya o ülkeden veto!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Kitta, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ortak basın toplantısı düzenlendi. Kitta, Paralel Yapı'yı üzecek açıklamalarda bulundu.

“Değerli kardeşim” diye hitap ettiği Kitta’yı Türkiye’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Erdoğan, şu açıklamaları yaptı:

Mali ile tarihi ilişki Osmanlı Devleti’nin bölgeyle ilişkileri dört buçuk asır önceye, 1591 yılına dayanıyor. Böyle kadim ve köklü bir tarihi mirasa sahip olan ilişkilerimizi bizler de çok daha ileriye taşımak istiyoruz.

Kitta: Türk Devleti'ne aykırı düşenlere fırsat vermeyiz

Paralele fırsat tanımayız Mali, uzun yıllara sari olarak paralel örgütün en çok yerleştiği ülkelerden biri. Bu konuda ‘Türkiye hükümetine, Türk devletine aykırı düşenlere karşı biz ülkemizde fırsat tanımayız’ dediler. Gerek eğitimde gerek ticari bütün alanlarda işbirliğimizi yürüteceğiz.

Teröre karşı ortak tavır Terörün dini, ırkı, milleti, ülkesi olmaz. Suriye’de şu anda bir devlet terörü var. Suriye ve Irak’ta bunu yaşadık, yaşıyoruz. DEAŞ terörü son dönemlerin en yoğun isminden söz ettiren bir terör olayı ki bağlantılarıyla Mali de maalesef karşı karşıya kaldı. ‘Benim teröristim iyidir, seninkisi kötüdür’ mantığıyla bu iş çözülmez. Ülkemizde de  bölücü terör örgütü; şimdi Suriye’nin kuzeyinde bir başka bölücü terör örgütüyle işbirliğinde bir yapılanmanın gayreti içinde. Bu mücadeleleri vermeye devam ediyoruz, vereceğiz.

Hakaret özgürlük değil Dinimizi terörle bir araya getirme gayreti içerisine girenler, dinimize saygısızlık ettikleri gibi bizlere de hakaret etmektedirler. Çünkü biz bir insanın ölümünü, tüm insanlığın ölümü olarak gören bir inancın mensuplarıyız. Paris’te olan olay bunun çok açık bir ifadesidir. Oradaki karikatürleri çizmek suretiyle sevgili Peygamberimize hakaret edenler, bunu bir özgürlük alanı içerisinde değerlendiremezler.

Kendilerini check etsinler Biz, bir Müslüman olarak Hazreti İsa Aleyhisselam’a, Hazreti Musa Aleyhisselam’a aynen Peygamber Efendimize gösterdiğimiz sevgiyi gösteririz. Onlar, hepsi bizim peygamberlerimizdir. Fakat acaba Hristiyan dünyası, Museviler bunu yapabiliyor mu? Bu konuda önce kendilerini check etmeleri lazım ki bu yanlışlardan bir an önce kurtulalım.

Hakan Fidan’ın adaylığı (MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili adayı olacağına ilişkin iddia) Bu dedikodularla fazla meşgul olmayalım. Tabii birinci derecede karar merci bu konuda Sayın Başbakandır. Fakat Sayın Başbakan kanaatimi bana sorduğunda verdiğim cevap kendisinde meknuzdur, o da onda kalacaktır. Bunu deşifre etmem kendime de, Sayın Başbakana da saygısızlık olur.

Türkiye, Afrika için umut

Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Kitta, Türkiye’nin kalkınma yolundaki Afrika ulusları için umudu temsil ettiğini söyledi. Kitta, Türkiye ziyaretinin Mali’den devlet başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olduğunu anımsatarak, “Büyük bir inanç adımı atarak bu işbirliğini yeniden canlandırmaya karar verdik. Bugün Türkiye, kalkınma yolundaki Afrika ulusları için umudu temsil ediyor” diye konuştu.

 

Etiketler :