Papa gözaltına mı alındı? Son durum ne?

Papa gözaltına mı alındı? Son durum ne?

Son dakika haberine göre Papa'nn öldüğü ve hatta gözaltına alındığı söylentileri ayyuka çıkınca elconfidencial internet sitesi konuyla ilgili uzun bir makale paylaştı. Makalede Papa'nın başına gelenler an be an yazıldı.

Makalede şu bilgiler kullanıldı:

Her şey Vatikan News'ten Aziz Petrus Meydanı'nın canlı görüntülerini yayınlayan bir web kamerasına bağlanan biriyle başladı.

Işıklar kapalıydı. Bu nedenle, bunun kasıtlı bir karartma olabileceği söylentileri yayılmaya başladı ve en paranoyak, Birleşik Devletler Kongresinin alınması gibi şiddetli bir olay olabileceğini savundu.

Yanlış bilgi dizileri, # PapaFrancisco, #Bergoglio veya #Vaticano hashtagleri altında orman yangını gibi koştu.

Silah sesleri duyulduğu ve papanın gözaltında olabileceği söylendi.

Ancak hepsi saçma sapan aldatmacalardır . Yalan haber yağmurunu başlatan Aziz Petrus Meydanı'ndaki ışıklar her gece sönüyor ve ertesi gün sabah altıda açılıyor. İtalyan medyasının Papa ile ilgili teyit ettiği tek haber , kişisel doktoru Fabrizzio Socorsi'nin koronavirüsten ölümü.

Religión Digital gibi medya , Trump'ın hareketlerinden biri olan QAnon ile bağlantılı topluluklar tarafından hızla yayılan aldatmacanın propagandası olarak aşırı muhafazakar blog "Conservative Beaver" a işaret ediyor. ABD seçimlerinde iddia edilen dolandırıcılığın arkasında Vatikan'ın olabileceğini garanti ediyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.