Pandomim sanatçılarından trafik bilinci çalışması

Pandomim sanatçılarından trafik bilinci çalışması

Mersin'de pandomim sanatçıları, taşıdıkları dövizlerle, kırmızı ışıkta duran sürücülere trafikte uymaları gereken kuralları hatırlattı

MERSİN (AA) - Mersin'de 4 pandomim sanatçısı, taşıdıkları dövizlerle, sürücüleri trafikte uymaları gereken kurallar konusunda uyardı.

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Şehrin Kahramanları Projesi" kapsamında pandomim sanatçıları, merkez Akdeniz ilçesi İsmet İnönü Bulvarı'ndaki kavşakta kırmızı ışıkta duran sürücülere, trafikte uymaları gereken kuralları hatırlattı.

Trafikte farkındalığın artırılmasının amaçlandığı çalışma kapsamında sanatçılar, "Az daha sabır", "1 dakika çok şey değiştirir", "Sevdiğin kişi de yolları kullanıyor", "Yayaya yol ver", "Hatalı sollama, diğer dünyaya yollama" yazılı dövizler taşıdı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Müdürü Hüseyin Arslanköylü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle trafikte farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.

Pandomim sanatçılarının çeşitli dövizler taşıdığını belirten Arslanköylü, "Günün yorgunluğunda şoförleri gülümsetmek için projeye başladık. Bir saattir buradayız, hem yayalar hem de sürücülerden olumlu tepkiler aldık. Bu kadar olumlu tepkiler beklemiyorduk. Amacına ulaşacağını düşünüyoruz. 2 gün pilot denemeden sonra farklı yerlerde yine bu çalışmayı yapacağız." diye konuştu.

Arslanköylü, proje kapsamında farklı çalışmalar da gerçekleştireceklerini bildirdi.

Sürücüler ise projeyi çok beğendiklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler