Pancarköy'de şehitleri anma töreni

Pancarköy'de şehitleri anma töreni

Kırklareli'de Pancarköy'de 1981 yılında düzenlenen "Sonbahar İlk Hedef 81 Tatbikatı"nda F-5 savaş uçağının askeri birliğin üzerine düşmesi sonucu şehit olan pilot yüzbaşı ve 64 asker anıldı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Pancarköy'de 1981 yılında gerçekleştirilen "Sonbahar İlk Hedef 81 Tatbikatı"nda F-5 savaş uçağının askeri birliğin üzerine düşmesi sonucu şehit olan pilot yüzbaşı ve 64 asker için anma töreni düzenlendi.

Karabatak mevkisindeki şehitlik anıtında düzenlenen törene, Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Çorlu 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, 1. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Tayfun Köksal, Babaeski Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Tübeler, askeri yetkililer ve şehit aileleri katıldı.

Saygı atışı yapılmasının ardından, saygı duruşunda bulunulan törende, daha sonra İstiklal Marşı okundu. Törende, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Törende, 241’inci Piyade Alayı 2’inci Tabur Karargah Destek Bölüğünde askerliğini yapan ve kazadan kurtulan er İbrahim Salmanoğlu da kazayı anlattı.

Konuşmanın ardından, Kaymakam Keskin ve beraberindeki şehit aileleri, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :