'Oynarım oynamam sana ne'
Baykal 'Askerle istersem 10 kez görüşürüm sana ne' diyen Erdoğan gibi konuştu..
"Başbakan 'Madem oyumuz düşüyor, zil takıp oynasınlar' diyor. Oynarım oynamam, sana ne. AKP bu seçimde öyle büyük bir oy kaybına uğrayacak ki, herkes 'Vay be' diyecek. Onları açılım mahvetti"
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile girdiği 'oy oranı' polemiğine devam ediyor. Seçimde AKP'nin oy kaybının herkese 'Vay beee' dedirtecek kadar düşük olacağını iddia eden Baykal, önceki gün bir grup gazeteci ile Park Fora Balık Restoranı'nda akşam yemeği yedi. Yemekte şöyle konuştu:
ANKETLERİ BANA DA GELİYOR: AKP oylarını yüzde 30'larda tutmaya çalışıyor. Yaklaşık bir ay önce yapılan bir araştırma sonuçlarını söylüyorum. AKP'nin kendi parasıyla yaptırdığı anketler bunlar. Sonuçları bir şekilde benim de bilgime sunulmuştur. 'Madem oylarımız böyleyse zil takıp oynayın' diyor. Zil takıp oynarım oynamam bundan sana ne. Senin kendi anketin. İniyorsun. 'Baykal'ın dediğini iki ile çarpın' demesi de cevap değil. Ben diyorum ki, yüzde 29. O zaman oyun yüzde 58-60 mı? Geçti o dönemler.
RAKAMLARI YALANLAMIYOR: Benim verdiğim rakamlar için 'öyle değil' diyemiyor, yalanlayamıyor. Rakamlar doğru olmasa kıyameti koparır. Araştırma kuruluşları açıklama yapar, 'Yok öyle değil' derlerdi. Ben 'en çok yüzde 32' dedim. Doğru ifade, yüzde 20'ler. Yani 20-29 arası...
BİZİM OYLARI İNDİRİYORLAR: İktidarın oyları böyle olunca, bazıları, bizi de yüzde 16'lara kadar indiriyor. Böylece 'herkes iniyor' demeye getiriyorlar. Halbuki CHP, yüzde 25-26'ları buluyor. Üstelik daha seçim konjonktürüne gelmeden.
AÇILIM MAHVETTİ: Kürt açılımı bunları mahvetti. Böyle giderse AKP'deki oy kaybı herkese 'Vay beee' dedirtecek. Ergenekon'dan çok bu Kürt açılımı büyük darbe vuruyor. Kendi içlerinde de bunun böyle olduğunu söyleyenler var zaten.
ANAYASA PAKETİNE DESTEK YOK
Baykal, Anayasa değişikliği tartışmalarıyla ilgili olarak şöyle dedi: 'HSYK ve askeri yargıyla ilgili Anayasa değişiklikleri getirecekleri anlaşılıyor. Amaçları TSK ve yargıyla çatışmalarında kendilerine Anayasal zemini hazırlamak. Bunlara destek vermemiz düşünülemez. Anayasa değişikliği paketinin içine konulacak diğer maddeler garnitürdür.'
KURULTAYDA DEĞİŞİM OLACAK
CHP kurultayı üzerine Baykal şu mesajı verdi: 'İlçe kongreleri devam ediyor. Şubat sonunda il kongreleri biter, ondan sonra kurultay toplanır. Yeni tüzük kurultaydan sonra uygulanacak. Değişim olacak. Hem kadrolar, hem de yönetim anlayışı açısından bazı değişiklikler olacak. Genel başkan yardımcıları olacak, hepsinin belirli sorumluluk alanları olacak. Bunlar da adeta bir kabine gibi alt kadrolarını oluşturacak.'
ARINÇ POLEMİKTEN SORUMLU BAKAN
Baykal, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, 'Kılıçdaroğlu dengim değil, Baykal gelsin' sözleriyle ilgili olarak da, 'Arınç, Kemal Kılıçdaroğlu dengim değil, diyor. Yakışıksız. Hiç demokratça değil. Kendine güveniyorsan çıkar konuşursun. Dikkat ediyor musunuz Arınç'ın hangi icraatı var? Hiçbir icraatı yok, ona buna laf yetiştiriyor. Sanki, polemiklerden sorumlu devlet bakanı. Buna demişler ki, 'Senin ağzın iyi laf yapıyor'. Bu da çıkıp her şeye yorum yapıyor' diye konuştu. (A. Rezzak ORAL / AKŞAM)
