Otokar, Altay Tankı seri üretimi için teklif sundu

Otokar, Altay Tankı seri üretimi için teklif sundu

Otokar, tasarımını ve prototiplerini yaptığı Altay ana muharebe tankının seri üretimine ilişkin teklifini Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na iletti- Otokar Genel Müdürü Görgüç: - "Altay'ın üretimi, ihracatı ve ülkemizin savunma sanayisi kabiliyetlerinin güçl

İSTANBUL (AA) - Koç Topğluluğu şirketlerinden Otokar, tasarımını ve prototiplerini yaptığı Altay ana muharebe tankı için seri üretim teklifini Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na sundu.

Otokar açıklamasına göre, şirket, "Milli İmkanlarla Modern Tank Üretim Projesi" kapsamında Altay tankının seri üretimine ilişkin Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na teklif verdi. Otokar, 2008'de Dönem-1 olarak adlandırılan Altay'ın tasarım, prototipleme ve kalifikasyon sürecinde ana yüklenici olarak seçilmişti.

İlk dönem çalışmalarında üretilen prototiplerin kalifikasyon ve kabul testleri Şubat 2017'de tamamlanarak, prototiplerin kabul ve onayları gerçekleşti.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın Teknik Veri Paketi (TVP) incelemesi ve onaylaması süreci ise devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar'ın, 50 yılı aşkın deneyimi ve kabiliyetleriyle bugüne kadar aldığı tüm görevlerden alnının akıyla çıktığını ifade etti.

Dönem-1'de ana yüklenicisi oldukları milli ana muharebe tankı Altay'ı başarıyla tasarladıklarını ve geliştirdiklerini belirten Görgüç, "Bu süreçte yaptığımız yatırım, elde edinilen deneyim ve güçlenen Ar-Ge kabiliyetlerimiz, Otokar'ın savunma sanayisindeki konumuna stratejik bir ivme kazandırdı. Altay'ın üretimi, ihracatı ve ülkemizin savunma sanayisi kabiliyetlerinin güçlenmesi için tüm yetkinliklere sahip milli bir şirket olarak göreve hazırız. Temennimiz Altay tankının bir an önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başlaması yönündedir." değerlendirmelerini yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :