ÖSYM, 2024 YÖS ve e-YÖKDİL Sınavlarına Hazırlanıyor

ÖSYM, 2024 YÖS ve e-YÖKDİL Sınavlarına Hazırlanıyor

ÖSYM, Türkiye genelinde ve yurtdışında düzenlenecek olan 2024 YÖS ve e-YÖKDİL sınavlarının detaylarını paylaştı. Binlerce adayın katılacağı sınavlar, çeşitli dillerde yapılacak ve geniş bir coğrafyada gerçekleştirilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Türkiye genelinde ve yurtdışında düzenlenecek olan 2024 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (YÖS) ve Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YÖKDİL) için detayları kamuoyuyla paylaştı.

Yapılan açıklamaya göre, 2024 YÖS sınavı yurt içinde 17 ilde, yurtdışında ise Lefkoşa dahil 33 ülkede toplamda 60 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça dillerinde yapılacak olan sınava, 23 bin 999 adayın katılması bekleniyor. Sayısal Yetenek Testi'nden 40 ve Temel Matematik Testi'nden 40 olmak üzere toplamda 80 sorunun sorulacağı sınavda, yurt içi ve yurtdışında, emniyet görevlileri dahil olmak üzere 3 bin 793 kişi görev alacak. Sınav sonuçları ise 14 Haziran tarihinde açıklanacak ve sınavın geçerlilik süresi 2 yıl olacak.

Diğer yandan, e-YÖKDİL 2024/3 İngilizce-Fen Bilimleri sınavı da 18 Mayıs Cumartesi günü Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da düzenlenecek. 208 kişinin görev alacağı sınavda 4 bin 989 aday yer alacak. Toplam 46 salonda gerçekleştirilecek olan sınav, saat 13.45'te başlayacak ve adaylara 80 soru için 180 dakika süre verilecek. Adaylar, saat 13.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

ÖSYM'nin düzenleyeceği bu sınavlar, üniversiteye giriş için önemli bir adım olan adayların geleceklerini şekillendirmede kritik bir rol oynayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.