Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni

Başbakan Yıldırım: (2)- "Derdimiz günü kurtarmak değil, Türkiye'nin gelecek yıllarını inşa etmek. Kadrolarımıza, yaptığımız işe o kadar güveniyoruz ki bir hizmetin temelini atarken, açılış gününü, saatini bile işin başından veriyoruz"- "Millet, laf üstüne

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Derdimiz, günü kurtarmak değil, Türkiye'nin gelecek yıllarını inşa etmek. Kadrolarımıza, yaptığımız işe o kadar güveniyoruz ki bir hizmetin temelini atarken, açılış gününü, saatini bile işin başından veriyoruz." dedi.

Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni"ndeki konuşmasında, Türkiye'nin artık 15 yıl öncesinin Türkiye'si olmadığını söyledi.

Bu yıl, son 44 yılın en kurak döneminin yaşandığını, suya yapılan yatırımlarla vatandaşların bu kuraklığı hissetmediğini belirten Yıldırım, "Derdimiz, günü kurtarmak değil, Türkiye'nin gelecek yıllarını inşa etmek. Kadrolarımıza, yaptığımız işe o kadar güveniyoruz ki bir hizmetin temelini atarken, açılış gününü, saatini bile işin başından veriyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın huzurunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca tamamlanan 375 eserin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Yıldırım, "Sınıfında dünyanın en büyük üçüncü barajını inşa eden, asırlık Çine Adnan Menderes Barajı'nı tamamlayan, Asrın Projesi ile Kuzey Kıbrıs'a su götüren Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın Türkiye için daha yapacak çok işi olduğunu biliyorum. Dile kolay bugün burada 10 değil, 100 değil, 375 hizmeti devreye alıyoruz." ifadelerini kullandı.

İzmir'de, 5 Nisan 2017'de Orman ve Su İşleri Bakanlığının tamamladığı 1,7 milyar lira değerindeki 101 eserin açılışının yapıldığını hatırlatan Yıldırım, bugün 7,7 milyar lira maliyetindeki 375 eserin hizmete alındığını kaydetti.

- "Aziz milletimiz o günleri unutmadı"

Yıldırım, 1970 ve 1980'li yıllarda mütevazı bir tesisin açılışının bile büyük olay olduğunu dile getirerek, "Aziz milletimiz, o günleri unutmadı, unutmuyor da. Millet, laf üstüne laf koyanla taş üstüne taş koyanı iyi biliyor, kararını da ona göre veriyor. Bize inanan, güvenen, aziz milletimize desteklerinden, dualarından dolayı bir kez daha bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Tamamlanan tesislere bakıldığında, bölge ve il farkı gözetmeksizin herkese, her yere hizmetlerin ulaştırıldığının görüldüğüne dikkati çeken Yıldırım, "Bugün hizmete alınan eserler 81 ilimizin tamamında, Edirne'den Ardahan'a, İzmir'den Hakkari'ye kadar dağılmış durumda. Çünkü bizim siyasetimiz, bölge siyaseti değil, bizim siyasetimiz, Türkiye siyasetidir. Bizim hizmetimiz, hiç kimseyi dışarıda bırakmayan 80 milyon vatandaşımızın hepsi içindir." dedi.

Açılışı yapılan tesislerin ekonomiye ve vatandaşlara sağlayacağı katkıya da değinen Yıldırım, bunların barajlar, göletler, sulama ve içme suyu tesisleri, grup taşkın koruma tesisleri, ulaşım, erozyon ve sel ile mücadele tesisleri, ağaçlandırma, meteoroloji, tabiat ve doğa parkı gibi konularda birçok grubu ilgilendirdiğini belirtti.

- "Ülkemizin tarımına 1 milyar lira kaynak sağlanacak"

Yıldırım, açılışı yapılan tesislerle yıllık 128 milyon ilave metreküp su sağlanacağını, günde 13 bin 800 metreküp atık suyun, biyolojik arıtmaya tabi tutulacağını, 504 milyon metreküp suyun depolanacağını, 2 milyon dönüm arazinin suyla buluşacağını ifade etti.

Ülke tarımına 1 milyar lira kaynak sağlanacağına, yıllık 20 milyon kilovat ilave enerji üretileceğine dikkati çeken Yıldırım, 7 şehir, 57 ilçe, toplam 577 yerleşim yerinde 242 bin dönüm arazinin selden, erozyondan korunacağını, 3 milyon dönüm alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve mera ıslahının gerçekleştirileceğini bildirdi.

Eserlerin, vatandaşların hayatını kolaylaştıracağını ve refahına refah katacağını vurgulayan Yıldırım, açılışı yapılan eserlerin ülkeye, millete hayırlı olmasını diledi, eserlerin yapılmasında katkısı olanlara teşekkür etti.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler