Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni

Başbakan Yıldırım: (1)- "Dün, Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, grup toplantısında eline bir tomar kağıt alarak, heyecanla, şevkle Sayın Cumhurbaşkanımızın yakınlarının üzerinden bir itibar cinayeti işlemeye kalkmıştır. Yalan yanlış b

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Dün, Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, grup toplantısında eline bir tomar kağıt alarak, heyecanla, şevkle Sayın Cumhurbaşkanımızın yakınlarının üzerinden bir itibar cinayeti işlemeye kalkmıştır. Yalan yanlış belgelerle aklı sıra akrabalar üzerinden Cumhurbaşkanımızın itibarını zedeleyeceğini zannediyor. Mal bulmuş mağribi gibi şiddetle, celalle Cumhurbaşkanımızın şahsına hakaret etmeye devam ediyor." dedi.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Orman ve İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni"ndeki konuşmasında, Yıldırım, bugün Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişinin sene-i devriyesinin idrak edildiğini söyledi.

Vatandaşların Mevlit Kandili'ni kutlayan Yıldırım, "Gecemiz mübarek olsun. Allah, Peygamberimizin kutlu yolundan bizleri ayırmasın." ifadesini kullandı.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izinden giderek, 15 yıldır aşkla şevkle ülkeye, millete hizmet etmeye gayret ettiklerini, milletle omuz omuza vererek çıktıkları bu yolda, her zaman halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak bildiklerini, engelleri aşa aşa ülkeyi üç kat büyüttüklerini belirtti.

Her türlü manipülasyona rağmen ekonominin sağlam temeller üzerine oturduğunun defalarca teyit edildiğini vurgulayan Yıldırım, Türkiye'nin bütün altyapı yatırımlarını büyük oranda tamamladığını, ilerleyen süreçte daha fazla üretim, istihdam ve ticaret için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Yıldırım, her gün yeni bir projeyi tamamlamanın gururunu yaşadıklarını ve gelecek hedeflere doğru emin adımlarla ilerlediklerini dile getirerek, "Türkiye, 15 yıl öncesinin Türkiye'si değil. Artık dinamik, kendi ayakları üzerinde durabilen, özgüveni yüksek bir Türkiye vardır. Türkiye'nin yarını bugünden daha güzel, geleceği daha da aydınlık olacak. Milletimiz, AK Parti ile bütünleşerek geleceği inşa ediyor." diye konuştu.

- "Tıs çıkmadı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına karşılık Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dün, Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, grup toplantısında eline bir tomar kağıt alarak, heyecanla, şevkle Sayın Cumhurbaşkanımızın yakınlarının üzerinden bir itibar cinayeti işlemeye kalkmıştır. Yalan yanlış belgelerle aklı sıra akrabalar üzerinden Cumhurbaşkanımızın itibarını zedeleyeceğini zannediyor. Mal bulmuş mağribi gibi şiddetle celalle Cumhurbaşkanımızın şahsına hakaret etmeye devam ediyor.

Geçmişte Sayın Kılıçdaroğlu buna benzer onlarca asılsız iddiada bulunmuş, her seferinde de şapa oturmuştur. Bugün de durum bundan farklı değildir. Hemen bu açıklamaların arkasından suçladığı insanların avukatları, kendisini bu iddiayı ispata davet etmiş, elindeki bilgi ve belgeleri zaman geçirmeden savcılığa iletmesini, aynı zamanda da yazılı, görsel medyaya vermesini istemiştir. Aradan 24 saat süre geçmesine rağmen büyük iddialar ortaya koyan Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı ve onun partisinden ses seda yok, tıs çıkmadı."

- "Cumhurbaşkanımıza olan millet sevgisi bir gram bile azalmaz"

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaptığı çıkışla aklı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın itibarını zedeleyeceğini zannetti ancak yanıldı." diye konuşan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız 40 yılı aşan siyasi hayatı boyunca bu ülkeye hizmet etmek için gecesini gündüzüne katmış millet sevdalısı bir insandır. Senin yalanlarınla, yanlışlarınla Cumhurbaşkanımıza olan millet sevgisi bir gram bile azalmaz Sayın Kılıçdaroğlu. Aslında senin Cumhurbaşkanımıza yönelik yalan yanlış iddialarla yapmaya çalıştığın şey çok açıktır. O da son günlerde ülkemiz aleyhine başlatılan küresel kara propagandayı yapanların değirmenine su taşımaktan başka hiçbir amaca hizmet etmediğin açık ve seçik ortadadır." ifadelerini kullandı.

- "Çok vahim bir durum"

Başbakan Binali Yıldırım, Anamuhalefet Partisinin, Cumhuriyetin kuruluşuyla yaşıt olduğuna, iktidar alternatifi partiden bahsettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Böyle bir partinin genel başkanının kamuoyunda bu kadar zor duruma düşmesi aslında çok vahim bir durumdur. Üzerinde oynanan, değiştirilen, aslı astarı olmayan, eline tutuşturulan belgelerle meydana çıkarsanız ondan sonra olacağı budur. Şunu unutma Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Cumhurbaşkanımız son 15 yılda 12 seçim geçirdi. Her seçimde de bütün bu suçlamalar, iddialar ve itibar suikastlarına karşı mücadele ede ede her seferinde milletin desteğini artırarak bugünlere geldi. Soruyorum, 2009'dan beri iş başındasın, 9 seçime girdin, hangi seçimi kazandın?

Bu iftiralar seçim kazanmaya yetmiyor. Seçimi kazanmak için milletin derdiyle dertlenmek gerekiyor. Barajları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni yapmak gerekiyor, 25 bin kilometreden fazla bölünmüş yol yapmak istiyor. Boş işlerle uğraşmakla ne iktidar olabilirsin ne de milletin gönlünde yer alabilirsin. Onun için gel, bu yanlış yoldan dön. Millete teslim ol. Millet için hayırlı şeyler söyle. Belki bir gün sen de iktidar olursun. Kim bilir? Bizim işimiz hizmet, gücümüz millettir. Biz milletin gösterdiği istikamette bugüne kadar yürüdük, bundan sonra da yürümeye devam edeceğiz. Onlar ne yaparsa yapsın bizi millete hizmet yolundan asla döndüremezler."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :