Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"En son terörist etkisiz hale gelene kadar, terörle mücadelemiz devam edecek, hükümetimiz bu konuda kararlıdır"

AMASYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "En son terörist etkisiz hale gelene kadar, terörle mücadelemiz devam edecek, hükümetimiz bu konuda kararlıdır." dedi.

Bakan Eroğlu, Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan 13 tesisin temel atma ve Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür, ORKÖY Kredi Sertifikaları Dağıtım Töreni'ne katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin terör örgütlerine karşı dimdik ayakta durduğunu ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Rabbim ülkemizi korusun, Türkiye Cumhuriyeti gönül coğrafyamızın son kalesi. Bu bayrağın, bu topraklarda ilelebet dalgalanması lazım. Bunun için çok çalışmamız, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz lazım. Başka Türkiye yok, Suriye işgal edildiği zaman bize geldiler ancak bizim gidecek başka yerimiz yok. Bu topraklara ve bu vatana tam manasıyla sahip çıkmamız lazım. 15 Temmuz'da milletimiz bir kahramanlık destanı yazdı ve alçak FETÖ'ye karşı göğsünü siper etti. Cenabı Allah bizi bütün terör örgütlerine karşı güçlü eylesin."

15 Temmuz darbe girişimin, milletin kahramanlığının yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın cesareti sayesinde önlendiği vurgulayan Eroğlu, "15 Temmuz, İslam'ın son kalesi olan ülkemizi yıkmak için planlanmış bir hareketti ama Allah'a şükür o hainlerin bir hesabı varsa Cenabı Allah'ın da bir hesabı var. En son terörist etkisiz hale gelene kadar terörle mücadelemiz devam edecek, hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Vatanımıza hiçbir zaman düşman ayağı bastırmayacağız, kararlıyız Allah'ın izniyle. Türkiye büyüyor ve gelişiyor, Türkiye'nin yıldızı parlak, Allah'ın izniyle, bu şanlı Türk milleti 21. asra mührünü vuracaktır. Hedef 2071, küresel güç, büyük Türkiye diyoruz." diye konuştu..

Eroğlu, Amasya'da temeli atılan 13 tesisin, 126 milyon lira maliyeti olduğunu belirterek, "Tesislerin 11 tanesi DSİ’ye, bir tanesi Orman Genel Müdürlüğüne, bir tanesi Doğa Koruma ve Milli Parklara ait. Bunları anlatırsak DSİ tarafından inşa edilecek, Gümüşhacıköy Saraycık Barajı, Gümüşhacıköy Beden Barajı, Merkez Ziyaret Saraycık Barajı, Merkez Ağılönü Göleti, Aşağı Çekerek 1. Merhale Projesi Geldingen Ovası sulaması 1. kısım inşaatı ile 6 adet taşkın koruma tesisi, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü 1 adet çevre düzenlemesi, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Ağaçlandırma ve Ormancılık Projesi adı altında 1 adet tesislerin temelini atacağız. Bu temelini atacağımız eserlerle birlikte 27 bin 350 dekar zirai araziye su temin edilerek 1 milyon 780 bin metreküp su depolanacak ayrıca Amasya merkez ilçesi 3 mahalle, 2 köy ve 5 tesis taşkın zararlarından korunacaktır." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, konuşmasının sonunda, bakanlıktan iş alan müteahhit firmalara "Sözleşmede belirtilen tarih bir gün bile geçse işiniz feshedilecek" uyarısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :