Orhan Erdem: Birbirimizden başka dostumuz yok

Orhan Erdem: Birbirimizden başka dostumuz yok

AK Parti Konya Milletvekili ve Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem, düzenlenen basın toplantısında Türkiye, Azerbaycan ve KKTC arasındaki dostluk ilişkilerini vurguladı.

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen basın toplantısında Türkiye-Azerbaycan, Türkiye-KKTC ve Azerbaycan-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları adına açıklamalarda bulundu.

Erdem, konuşmasında "Bizim birbirimizden başka dostumuz yok" diyerek, coğrafyanın acılar çektiğini ve morale ihtiyaç duyduğunu belirtti. Azerbaycanlı dostlarının bu morali sağladığını ifade eden Erdem, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin her alanda en üst seviyede olduğunu vurguladı.

Erdem, iki ülke cumhurbaşkanlarının birbirlerine 'kardeşim' diye hitap ettiğini belirterek, dostluk grupları sayesinde KKTC-Azerbaycan ilişkilerinin diplomatik, siyasi, ticari, eğitim ve turizm alanlarında daha da gelişeceğini söyledi.

Ayrıca, dünyada insan haklarının sözde savunucusu ülkelerin kurdukları teşkilatların iflas ettiğini dile getiren Erdem, Azerbaycan’ın toprakları işgal edildiğinde alınan kararlara bakıldığında bu durumun açıkça görülebileceğini ifade etti. Erdem, kendi çıkarları dışında bu birliklerin kimseye faydasının olmadığını ve bunun Filistin meselesinde de görülebileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.